Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Από τη Λάρισα στο Βόλο για να βουν υποψήφια θύματα – Τέσσερις συλλήψεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έβαλαν στόχο μια 57χρονη που είχε κάνει ανάληψη αλλά αυτό, ήταν η αρχή του τέλους για την εγκληματική δράση της ομάδας.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ σε σε έρευνες που έγιναν στην πόλη του Βόλου, στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, διαρρηκτικά εργαλεία και μεγάλος αριθμός κλεμμένων αντικειμένων.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Έλληνα, έναν 22χρονο Αλβανό και δύο Ρουμάνες, ηλικίας 20 και 33 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της 11ης Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, οι τέσσερις εντόπισαν την 57χρονη να κάνει ανάληψη χρημάτων σε Υποκατάστημα Τράπεζας.
Την ακολούθησαν και της επιτέθηκαν, χωρίς ωστόσο να της προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
Μπήκαν μαζί με την 57χρονη σε είσοδο πολυκατοικίας όπου ο 30χρονος Έλληνας της έριξε στο πρόσωπο σπρέι πιπεριού και της πήρε μια χάρτινη σακούλα με προσωπικά της έγγραφα, ενώ η 33χρονη Ρουμάνα περίμενε απ’ έξω.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες δε δύο μέλη της συμμορίας. Τον 22χρονο Αλβανό και την 20χρονη Ρουμάνα ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να ξεφύγουν. Όχι όμως για πολύ…

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα τέσσερα άτομα έμεναν στο Βόλο και πήγαν στη Λάρισα αναζητώντας υποψήφια θύματα που θα έκαναν σημαντικές αναλήψεις χρημάτων σε Υποκαταστήματα Τραπεζών.

Από τις έρευνες, οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν και στους άλλους δύο δράστες που είχαν ξεφύγει και να τους περάσουν χειροπέδες στην πόλη του Βόλου.

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του 30χρονου Έλληνα και της 33χρονης Ρουμάνας, η οποία συγκατοικεί με την 20χρονη συμπατριώτισσά της και τον 22χρονο Αλβανό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι κρότου – λάμψης με γεμιστήρα 8 φυσιγγίων με το βαλιτσάκι του
Ένα ψεύτικο πλαστικό πιστόλι με γεμιστήρα
Μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων και κοσμημάτων
Ένα τσαντάκι ώμου το οποίο περιείχε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένα σπρέι πιπεριού κι ένα ζευγάρι μαύρα μάλλινα γάντια
Μία τσάντα η οποία περιείχε μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού και ένα  φακό
Ένα σπρέι πιπεριού
Ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM
Τέσσερα ζευγάρια γάντια.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων» οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Λάρισας.

Διαβάστε ακόμα:

Φθιώτιδα: Οι τσιγγάνοι απειλούν να κάψουν την Ανθήλη – Φόβοι για νέα επεισόδια!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε