Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Από τη Βραζιλία και την Αυστρία στην Κρήτη για την καλλιέργεια χασίς

Από τη Βραζιλία και την Αυστρία στην Κρήτη για την καλλιέργεια χασίς

Από την άλλη άκρη του κόσμου ήρθαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, για να καλλιεργήσουν κάνναβη.

Ο λόγος για ένα 35χρονο από τη Βραζιλία, μια 47χρονη Αυστριακή και ένα 50χρονο Ρεθυμνιώτη, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ασώματου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Όπως γράφει το flashnews.gr, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης εξερεύνησης για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης αλλά και ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών,οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θαμνώδη έκταση, δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου καλλιεργούντο συνολικά εννέα δενδρύλλια κάνναβης με ύψος έως ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε συσκευασία βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 34 γρ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα δενδρύλλια καλλιεργούσαν ο 35χρονος και η 47χρονη, ενώ στον 35χρονο άνηκε και η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκε στο χώρο.
Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 50χρονου , που βρισκόταν κοντά στο χώρο της καλλιέργειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,5 γρ. ακατέργαστης κάνναβης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.
 Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα (12-6-2012) στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ σε βάρος του 35χρονου θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθόσον διέμενε παράνομα στη Χώρα.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε