Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Απόγνωση για τους μετανάστες της Χίου! Μετά τα επεισόδια… η βροχή [pics]

ΦΩΤΟ από astraparis.gr
ΦΩΤΟ από astraparis.gr

Δεν έφταναν τα μεσημεριανά επεισόδια και η φωτιά, ήρθε και η μπόρα για να αποτελειώσει ό,τι είχε απομείνει ως ψυχικό απόθεμα σε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, κυρίως σε σκηνές στην παραλία, έξω από τα όρια του καταυλισμού της Σούδας, στην πόλη της Χίου.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την αποκατάσταση της ηρεμίας από τα επεισόδια, που ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, άρχισαν οι ίδιοι να οχυρώνονται, αφού έβλεπαν ότι ερχόταν μια δύσκολη νύκτα. Παρά την ισχυρή ένταση του αέρα κατάφεραν και έστησαν υποτυπωδώς κάποιες σκηνές που είχαν πέσει, ενώ ορισμένοι μετακινήθηκαν προς τα κοντέινερ και κυρίως εκείνο το μισοκαμένο, που χρησιμοποιούσαν για τις ιατρικές υπηρεσίες της Σούδας.

Έτσι, στις 7 το βράδυ που η μπόρα ήταν στην μεγαλύτερη έντασή της στην περιοχή του καταυλισμού επικρατούσε ησυχία, κάποιοι ελάχιστοι έτρεχαν για να προφυλαχθούν, ενώ με απόλυτη τάξη και ηρεμία γινόταν η διανομή του βραδινού φαγητού.

Τώρα, πόσο θα κρατήσει η ηρεμία στον καταυλισμό ουδείς μπορεί να προσδιορίσει, αφού από δω και πέρα και όσο μπαίνουμε στον χειμώνα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Σούδα θα οξύνονται και θα προκύπτουν καθημερινά μικρές αφορμές, ικανές όμως να οξύνουν τα πνεύματα και να δημιουργήσουν εντάσεις.

ΦΩΤΟ από astraparis.gr

ΦΩΤΟ από astraparis.gr

ΦΩΤΟ από astraparis.gr

ΦΩΤΟ από astraparis.gr

Πηγή: astraparis

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε