Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Σποράδες, Άνδρο και Τήνο

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Σποράδες, Άνδρο και Τήνο

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Άνδρο και Τήνο.

Βρήκε λύση το έντονο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα νησιά από την Δευτέρα το βράδυ λόγω της κακοκαιρίας. Η βλάβη στη γραμμή υψηλής τάσης προς τις Σποράδες φτιάχτηκε, ενώ στα δύο νησιά των Κυκλάδων εγκαταστάθηκαν γεννήτριες που καλύπτουν το 100 % των αναγκών μέχρι να αποκατασταθεί το αντίστοιχο δίκτυο στη νότιο Εύβοια.

Ο πυλώνας που είχε καταστραφεί στην περιοχή Δράκεια του Πηλίου ανακατασκευάστηκε χθες το βράδυ και στις 11 μ.μ. αποκαταστάθηκε η συνεχής παροχή ρεύματος στις Σποράδες. Η ΔΕΗ σημειώνει ότι οι εργασίες ανακατασκευής έγιναν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ολοκληρώθηκαν 24 ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Χθες βράδυ επίσης τέθηκαν σε λειτουργία οι 2 από τις 6 γεννήτριες που είχαν μεταφερθεί στην Άνδρο και σήμερα το πρωί οι υπόλοιπες 4. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των πυλώνων στην Κάρυστο.

Παράλληλα, με την αποκατάσταση των βλαβών διακόπτεται, από σήμερα στις 8 μ.μ. και η λειτουργία της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής που εγκαταστάθηκε ειδικά για τις βλάβες της τελευταίας κακοκαιρίας και δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες πάνω από 5.000 κλήσεις από καταναλωτές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε