Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποκλεισμένο το Άγιο Όρος – Μπλόκα κατοίκων κατά των μεταλλείων χρυσού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από χθες το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία από και προς την Ουρανούπολη, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιερισσού-Ουρανούπολης, στην περιοχή Καρνάγιο, όπως και στις παρακαμπτήριες οδούς από κατοίκους που διαμαρτύρονται

Η κυκλοφορία διεκόπη από πολίτες της Χαλκιδικής με τρία μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Άγιο Όρος, εν όψει του εορτασμού των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr ο αποκλεισμός γίνεται ως διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη επικείμενη πώληση δάσους της Ιεράς Μονής Ιβήρων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αλλά και για τη γενικότερη σιωπή των μονών του Αγ. Όρους σχετικά με το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης ανοιχτού μεταλλείου χρυσού-χαλκού στο όρος Κάκαβος.

Οι κάτοικοι λένε ότι δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν πάρουν διαβεβαιώσεις από τη Μονή Ιβήρων και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση της έκτασης.

Ανά διαστήματα οι διαδηλωτές ανοίγουν το δρόμο για να περάσουν λίγα οχήματα. Μάλιστα είναι πιο ελαστικοί απέναντι στους κατοίκους της Ουρανούπολης, όχι όμως και για όσους έρχονται από κάθε σημείο της Ελλάδας και του πλανήτη για να επισκεφθούν το Άγιο Όρος.

Χθες συμφωνήθηκε να μεταβεί σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία κατοίκων στο Άγιο Όρος για να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Άγιο Πρώτο και τους εκπροσώπους της Μονής. Ωστόσο σε νεώτερη επικοινωνία, ο Άγιος Πρώτος έθεσε σαν όρο για τη συνάντηση να διαλυθούν τα μπλόκα. Οι κάτοικοι αρνήθηκαν, η συνάντηση ματαιώθηκε και τα μπλόκα παραμένουν…

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε