Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Απολύθηκε σχεδόν όλο το προσωπικό μεγάλου καναλιού!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δυσοίωνο είναι το μέλλον του μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ενώ 30 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. Τώρα, λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό ίσα για να βγαίνει το σήμα στον “αερα”.

Χθες, έλαβαν την απόλυση τους εργαζόμενοι στην Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ και η πορεία ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού της Κρήτης, που λειτουργεί εδώ και 23 χρόνια φαίνεται δυσοίωνη…  Χθες κλήθηκε το προσωπικό στο σταθμό, να υπογράψει τις απολύσεις του και να λάβει την πρώτη δόση της αποζημίωσης του. Συγκεκριμένα, απολύθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού και εντός της εβδομάδας, αν όχι τη Μεγάλη Δευτέρα, αναμένονται οι απολύσεις και των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Το κανάλι θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά με εκπομπές “ψυγείο” όπως συνηθίζεται να λέγεται ή με απλά λόγια με επαναλήψεις εκπομπών και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν θα ξαναβγεί ούτε δελτίο ειδήσεων. Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές της μισθοδοσίας και γενικά τα τελευταία 5 χρόνια ακουγόταν ότι ο σταθμός αντιμετώπιζε διάφορα θέματα οικονομικής φύσεως.

Στις 30 Μαρτίου αποφασίστηκε η εκκαθάριση της εταιρείας

Η διαφημιστική πίτα στα ΜΜΕ έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ. Βέβαια, αυτό δεν έχει σταθεί εμπόδιο για τα υπόλοιπα κανάλια της Κρήτης, που μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να παραμείνουν σε λειτουργία. Περίπου πριν από τρεις εβδομάδες αποκαλύφθηκε ότι είχε ανακοινωθεί επισήμως στους ανθρώπους του καναλιού το κλείσιμό του, αφού μετά την γενική συνέλευση των μετόχων στις 30 Μαρτίου αποφασίστηκε η εκκαθάριση της εταιρίας. 

Υπήρξε πληροφορία για επαφές με πιθανό αγοραστή από τα Χανιά, που ακολούθησε της ανακοίνωσης για λουκέτο. Οι επαφές έγιναν, αλλά δυστυχώς ναυάγησαν και πλέον από χθες προχώρησε η διαδικασία των απολύσεων.  Το μέχρι πότε ο σταθμός θα συνεχίσει να εκπέμπει έστω και με ανακύκλωση προγράμματος ή αγορασμένες εκπομπές δεν έχει οριστεί χρονικά ούτε έχει καθοριστεί με ημερομηνία το αν και πότε θα ρίξει μαύρο.

Η ουσία πάντως είναι ότι η ψυχή του καναλιού, δηλαδή το έμψυχο δυναμικό του, έχει φύγει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο σε… “μηχανική υποστήριξη”.  Το θέμα είναι τι θα γίνουν οι δεκάδες εργαζόμενοι που θα μείνουν στο δρόμο, καθώς στη δύσκολη εποχή που διανύουμε η εύρεση εργασίας και ειδικά στον κλάδο των ΜΜΕ είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Πηγή: FlashNews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε