Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποζημιώνονται οι ελαιοπαραγωγοί των Χανιών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την νομική οδό έχει πάρει η υπόθεση των αγροτών του νομού που κατέθεσαν αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου.

Το ζήτημα της περικοπής της επιδότησης ελαιολάδου από τους ελαιοπαραγωγούς κατά 40% από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε προκαλέσει δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών την ελαιοκομική περίοδο 2002-2003, παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης

Συγκεκριμένα, το 2006 250 αγρότες από το νομό Χανίων, με την συνδρομή της ΓΕΣΑΣΕ είχαν καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, διεκδικώντας την καταβολή του 40% από την επιδότηση του 2002-2003.

Οι αγωγές αυτές όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, θα αρχίσουν σταδιακά να εκδικάζονται από τον Απρίλιο στο μονομελές διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Γωνιωτάκης κάλεσε τους αγρότες των Χανίων που είχαν καταθέσει αγωγές, να προσέρχονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων καθημερινά (10.00 έως 13.00,) προκειμένου να υποβάλλουν εξουσιοδοτήσεις, ώστε να εκπροσωπηθούν στην εκδίκαση των αγωγών από τους δικηγόρους της ΓΕΣΑΣΕ.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκεται το ζήτημα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών των Χανίων που υπέστησαν ζημιές από τα σπασίματα από τις χιονοπτώσεις του 2008.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Γωνιωτάκης, ο σχετικός φάκελος στάλθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός ενός μήνα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε