Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αριστοτέλειο: Η τουαλέτα ήταν… όροφος – Οι εξηγήσεις του Πρύτανη για τα εξωφρενικά έξοδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα.

Ότι δηλαδή, τα 30.000 ευρώ που σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011 φαίνεται πως δόθηκαν για… μια τουαλέτα, τελικά δεν ήταν μόνο για την τουαλέτα αλλά για την ανακαίνιση ενός ορόφου.

Ο Πρύτανης, είπε ότι “Το ΑΠΘ, σήμερα που πλήττεται από πρωτοφανή και διαρκή συκοφαντική δυσφήμιση, περισσότερο από κάθε άλλον επιθυμεί να χυθεί φως παντού. Επιθυμούμε, δηλαδή, την πλήρη διαλεύκανση τόσο της σημερινής οικονομικής του κατάστασης, όσο και εκείνης των τελευταίων ετών, που οδήγησε στη σημερινή δυσπραγία”.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου του Πρύτανη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για την τουαλέτα συγκεκριμένα, ο Πρύτανης είπε: “Δεν υπάρχει ούτε τουαλέτα στο γραφείο του Πρύτανη, ούτε φυσικά δαπάνη γι’ αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι ο αντίστοιχος κωδικός, ύψους περίπου 30.000 ευρώ αναφέρεται σε δαπάνες ανακατασκευής μέρους του 7ου ορόφου του Κτιρίου Διοίκησης, μεταξύ των οποίων οι υγειονομικοί χώροι του ορόφου, η κουζίνα και ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, καθώς και στην ανακατασκευή μέρους του ισογείου του Κτιρίου Διοίκησης, το οποίο και είχε υποστεί φθορές από εμπρησμό”.

Είπε επίσης, ότι “δεν υπάρχουν νέα έργα στην κατασκήνωση του ΑΠΘ, αλλά δαπάνες που αντιστοιχούν στην ολοκλήρωση και στην αποπληρωμή συμβατικών υποχρεώσεων από έργα που είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης στις κατασκηνώσεις, όπως π.χ. ο βιολογικός καθαρισμός”.

Ο Πρύτανης, είπε ακόμα ότι “η διαχείριση του δημοσίου χρήματος γίνεται με απόλυτο σεβασμό ακόμη και στο τελευταίο ευρώ και πλήρη αίσθηση των δυσκολιών που περνά η ελληνική οικογένεια, προκειμένου να σπουδάζει τα παιδιά της”…

Ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής ζήτησε να γίνει οικονομικός έλεγχος για τα τελευταία πέντε χρόνια- περίοδος που αφορά και τη διοίκηση της προηγούμενης πρυτανικής αρχής- τονίζοντας ότι από το ποσό των 8,3 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίστηκαν ως δαπάνες της Εταιρείας Αξιοποίησης Περιουσίας για το 2011, το 1,3 εκατ. ευρώ αφορούσε υποχρεώσεις προηγούμενων πρυτανικών αρχών.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη:H σύγκλητος του ΑΠΘ ενέκρινε την Πρυτανική τουαλέτα των 30.000€ – ”Δεχόμαστε κίτρινη επίθεση”! – Ελλάδα

Πάρτι σπατάλης στο ΑΠΘ – 30.000 ευρώ για την τουαλέτα του Πρύτανη! – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε