Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αρκαδία: Φρένο στις σχολικές εκδρομές στα μεγάλα εμπορικά κέντρα

Αρκαδία: Φρένο στις σχολικές εκδρομές στα μεγάλα εμπορικά κέντρα

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εκφράζει την αντίθεσή του στις επισκέψεις των μαθητών σε μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Ζητά με επιστολή του στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης να μπει φρένο, μεταξύ άλλων, στις συγκεκριμένες σχολικές εκδρομές.

“Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών και ο στόχος τους, μεταξύ άλλων, είναι η απόκτηση εμπειριών και γνώσεων. Δεν θεωρούμε, όμως, ότι η επίσκεψη των μαθητών σε μεγάλα εμπορικά κέντρα πληροί τις προϋποθέσεις αυτές. Αντιθέτως, μια τέτοια πρακτική εκ μέρους των σχολείων δεν χαρακτηρίζεται από εκπαιδευτική ποιότητα, αλλά οδηγεί στη δημιουργία καταναλωτών από μικρή ηλικία, ενώ οι μαθητές μπορούν εύκολα να μετατραπούν και σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, καθώς, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν έχουν αναπτύξει πλήρη καταναλωτική συνείδηση και είναι εύκολο να εξαπατηθούν”, σημειώνει το Επιμελητήριο.

“Η επίσκεψη των μαθητών σε εμπορικά κέντρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών επιβαρύνει τους γονείς με επιπλέον έξοδα που πιέζονται να διαθέσουν στα παιδιά τους για αγορές στο εμπορικό κέντρο, ενώ πολλά παιδιά είναι πιθανό να μην έχουν καν αυτήν τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και ένας κοινωνικός ρατσισμός”, συνεχίζει στην επιστολή.

“Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δούμε την εμπορευματοποίηση των σχολικών δραστηριοτήτων και την επικράτηση αξιών όπως ο καταναλωτισμός σε ένα χώρο “ιερό”, όπως είναι ο χώρος του σχολείου. Αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά να μάθουν να στηρίζουν τον τόπο τους, την παραγωγή και τα προϊόντα του, τις υπηρεσίες και τις ομορφιές που προσφέρει”, υπογραμμίζει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε