Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Άρτα: Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος εγκαινίασε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το μουσείο που εγκαινιάσαμε σήμερα, είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Άρτας είπε ο κύριος Γερουλάνος…

και συμπλήρωσε ότι “Είναι ευχής έργο αυτό το μουσείο να αγκαλιαστεί, ώστε να καταφέρει να γίνει πηγή πλούτου σε όλη την περιοχή».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για αυτό το σκοπό, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου του Γ΄ ΚΠΣ. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας και μόλις 300 μ. από τη σύγχρονη γέφυρα, από την οποία διέρχεται ο κεντρικός οδικός άξονας Ιωαννίνων-Άρτας.

Έξω από το Μουσείο τον κ. Γερουλάνο περίμεναν συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, με πανό και συνθήματα για τα αιτήματα τους. Ο κ. Γερουλάνος τους πλησίασε και συνομίλησε για λίγο μαζί τους και στην συνέχεια αντιπροσωπεία των συμβασιούχων είχε συνάντηση μαζί του, λίγο πριν τα εγκαίνια σε ένα γραφείο του μουσείου.

«Υπάρχει μια σειρά από αιτήματα των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού. Πολλά από αυτά μπορούμε να ικανοποιήσουμε και ήδη ικανοποιήσαμε την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Με νομοσχέδιο που περάσαμε αυτό το εξασφαλίσαμε και κάναμε ένα μεγάλο βήμα, γιατί είχε δημιουργηθεί μια τεράστια αδικία από την προηγούμενη κυβέρνηση, που τώρα αποκαταστάθηκε. Υπάρχουν μερικά αιτήματα ακόμη, και το μόνο που μπορώ να πω σε αυτή την φάση, είναι ότι κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε αυτά τα οποία έχουμε πει, ότι δηλαδή θα δουλέψουμε για να προχωρήσουμε αυτά τα θέματα», είπε για το θέμα των συμβασιούχων ο Υπουργός Πολιτισμού.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε