Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αρχαία Ολυμπία: Με αμείωτη ένταση οι έρευνες για τους ληστές του μουσείου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε ποια είναι τα νέα στοιχεία και τι διαψεύδει η αστυνομία…

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών του μουσείου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα καταφέρουν να λύσουν τον γρίφο του χτυπήματος που έκανε το γύρο του κόσμου και έδειξε τη ”γύμνια” του μουσείου.

Πριν από 3 μέρες, αστυνομικοί εντόπισαν έναν… παλιό τους γνώριμο, στην Αθήνα. Έναν Αλβανό, που είχε απασχολήσει τις αρχές για χτυπήματα και στην Πάτρα. Ο Αλβανός προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα, ωστόσο για την ώρα η προσαγωγή δεν έχει μετατραπεί σε σύλληψη και επισήμως δεν συνδέεται με τη ληστεία του μουσείου.

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η αστυνομία προσήγαγε Αλβανό σεσημασμένο που σχετίζεται με τη ληστεία, επισήμως διαψεύδονται.

Εν τω μεταξύ, το υλικό από την κάμερα που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δύο δραστών, αποκωδικοποιήθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Οι διωκτικές Αρχές έχουν καταλήξει ότι δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους που γνώριζαν τι θα πάρουν από τις αίθουσες του μουσείου. Σημαντική βοήθεια στις έρευνες θα προσφέρει και το υλικό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ωστόσο αν και στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις δύο ατόμων, η αστυνομία ψάχνει και ένα τρίτο που είχε ενεργό ρόλο στη ληστεία. Όπως εκτιμάται οι δυο ληστές, αφού άρπαξαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς έφυγαν με τα πόδια και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο που τους περίμενε ο συνεργός τους με αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Όλος ο κατάλογος των αρχαίων που έκλεψαν στην Αρχαία Ολυμπία

Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου – Τι περιμένει η αστυνομία…

Super Puma στο κυνήγι των ληστών της Αρχαίας Ολυμπίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε