Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αστυνομικοί ”κουκούλωναν” διεθνές κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η αλήθεια ήρθε στο φως τυχαία, μετά από μια πυρκαγιά…

Η υπόθεση ξεκινά στις 7 Ιουνίου στην περιοχή Κελί, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η πυροσβεστική ειδοποιείται για μία φωτιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή και οι πυροσβέστες ανακαλύπτουν το μυστικό που κρύβει μια αποθήκη. Ένα παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων!

Στο συνολικής έκτασης 700 τετραγωνικών μέτρων οικόπεδο βρέθηκαν λαθραία τσιγάρα, παλέτες καπνού, χαρτιά και πακέτα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα, παρασκεύαζε τσιγάρα κυπριακής μάρκας και στη συνέχεια τα διοχέτευε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό. Αποτέλεσμα ήταν το κράτος να χάνει εκατομμύρια ευρώ από τη μη απόδοση ΦΠΑ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι σε εξέλιξη. Μέλη του κυκλώματος ήταν και τέσσερις αστυνομικοί. που παρείχαν κάλυψη στη δράση των λαθρεμπόρων. Ένας Αστυνομικός Υποδιευθυντής που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας Αστυνόμος Β΄ και ένας υπαστυνόμος Α΄, διοικητής και υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας Χαλκιδικής και ένας αστυφύλακας, αδερφός του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι. Από την καταμέτρηση που διενεργούν τα στελέχη του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών, μέχρι αυτή τη στιγμή της έρευνας, ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν βρεθεί ένα περίστροφο, τρία πιστόλια και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε