Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά: Αύξηση 30% στις διελεύσεις αυτοκινήτων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εντυπωσιάζουν τους οδηγούς οι σήραγγες στα Τέμπη που εγκαινιάστηκαν και δόθηκαν στην κυκλοφορία. Τι δείχνουν τα στοιχεία…

Το φετινό Πάσχα, το ταξίδι στην ηπειρωτική Ελλάδα έχει διαφορετικό ενδιαφέρον λόγω της παράδοσης μεγάλων τμημάτων των νέων αυτοκινητοδρόμων. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι όσοι αποτόλμησαν φέτος την πασχαλινή έξοδο είναι ελαφρώς περισσότεροι από πέρυσι, με τις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα να αποτελούν από μόνες τους… λόγο ταξιδιού.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» (που διαχειρίζεται τον άξονα Ραχών Φθιώτιδας – Κλειδιού Ημαθίας της ΠΑΘΕ) έχει καταγράψει αύξηση των διελεύσεων κατά 30% και έπεται συνέχεια. «Δεν είναι λίγοι όσοι έσπευσαν να διανύσουν το νέο κομμάτι για να δουν ιδίοις όμμασι τις τρεις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα. Τα μηνύματα που έχουμε είναι πολύ θετικά. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο και οι οδηγοί είναι ενθουσιασμένοι από την ταχύτητα και την ασφάλεια», εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Δημήτρης Γκατσώνης, με δηλώσεις του στην Καθημερινή.

Υπολογίζεται ότι από τους σταθμούς διοδίων Μακρυχωρίου και Λεπτοκαρυάς διέρχονται τις τελευταίες 4 ημέρες περίπου 7.000 οχήματα την ημέρα ανά κατεύθυνση. Το ζητούμενο, πάντως, είναι ποιο κομμάτι αυτής της αύξησης θα παραμείνει και ποιο ήταν καθαρά περιστασιακό. «Πιστεύω ότι σημαντικό μέρος των οδηγών που πέρασαν από τις σήραγγες τις τελευταίες ημέρες ήρθε απλά για να δει το έργο», λέει ο κ. Γκατσώνης. «Είναι φυσιολογικό».

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε