Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αχαϊα: Διαμαρτύρονται και απέχουν οι δικηγόροι λόγω του πολυνομοσχεδίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι δικηγόροι της Πάτρας απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι ”για την ελεύθερη λειτουργία δικηγορικών εταιριών, που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών”, διότι όπως υποστηρίζουν, ”θα δημιουργηθούν μονοπώλια στον χώρο της δικαιοσύνης”.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πάτρας Νίκος Παπάκος, ”δεν θεωρούμε ότι το δικηγορικό επάγγελμα, που για εμάς είναι λειτούργημα, έχει την έννοια της επιχείρησης, διότι η ίδρυση υποκαταστημάτων θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές καταστάσεις”.

Ακόμη ο Νίκος Παπάκος σημείωσε ότι ”το κόστος της προσφυγής στην δικαιοσύνη θα ανέβει εξαιτίας της δημιουργίας εταιρειών”. Όπως ανέφερε ”υπάρχει πιθανότητα οι εταιρείες που θα δημιουργηθούν και θα χειρίζονται την πλειονότητα των υποθέσεων, να καθορίζουν από κοινού και το ύψος των αμοιβών τους”.

Επίσης, οι δικηγόροι είναι αντίθετοι στις διατάξεις που αφορούν τον τρόπο διαφήμισής του επαγγέλματος. Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Παπάκος ”η αντίδραση γίνεται για ευνόητους λόγους, ώστε να μην έχουμε παρεκκλίσεις από τον γενικό κανόνα, που είναι η θεμιτή διαφήμιση”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε