Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Αχαΐα: Έρευνα στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου για το βρεφικό γάλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παρουσία εισαγγελέα γίνεται αυτεπάγγελτη έρευνα στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας από κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μετά από καταγγελίες ότι ο σύλλογος προτρέπει τα μέλη του να σταματήσουν να πωλούν γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας καθώς πλέον το προϊόν πωλείται και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωση που έβγαλε σημειώνει ότι δέχθηκε εντολή ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά αρνήθηκε τον έλεγχο και το κλιμάκιο της επιτροπής υποχρεώθηκε σε ενεργοποίηση του νόμου για εισαγγελική παρέμβαση.

Ειδικότερα, ο σύλλογος αρνήθηκε τον έλεγχο εκτιμώντας ότι η εντολή απευθύνεται σε επιχείρηση και ο σύλλογος αποτελεί συνδικαλιστικό όργανο και όχι επιχείρηση που εμπορεύεται προϊόντα. Βέβαια, η Επιτροπή έχει τη δικαιοδοσία να κάνει ελέγχους σε Συλλόγους και Οργανώσεις…

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει ότι “η Γενική του Συνέλευση, αποφάσισε να προασπίσει τα οικονομικά συμφέροντα των συναδέλφων, προτρέποντας τα μέλη της να διακινούν από τα φαρμακεία τους μόνον τα γάλατα των εταιριών εκείνων, που σέβονται τον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού”.

Διαβάστε ακόμα:
Το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας θα πωλείται παντού από σήμερα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε