Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αχαϊα: Οι άστεγοι του 2012 – Ποιο είναι το προφίλ τους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο τραγική καταγράφεται η κατάσταση, με ανθρώπους να καταλήγουν άστεγοι καθώς χάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να μπορούν να βρουν νέα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να καταλήγουν “στο δρόμο”.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου κ. Μασσαράς, παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των άστεγων και των ατόμων που προστρέχουν για βοήθεια στις υπηρεσίες του Δήμου.

Υπολογίζεται ότι αυτή την στιγμή στην Πάτρα ο πραγματικός αριθμός των αστέγων είναι γύρω στα 60 άτομα, αλλά αυτοί είναι που φαίνονται. Είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που «βολεύονται» σε φίλους, δύο μέρες εδώ και δύο εκεί. Πολλοί και είναι αυτοί που καταφεύγουν στη λύση του σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Σκιαγραφώντας το προφίλ αυτών που ζητούν βοήθεια στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ο κ. Μασσαράς επεσήμανε ότι αυτό έχει αλλάξει, καθώς οι περισσότεροι ανήκουν στη μικρομεσαία τάξη που έχει χτυπηθεί αλύπητα. Ανθρωποι που είχαν τη δουλειά τους και ζούσαν μια φυσιολογική ζωή προσέρχονται τώρα και ζητούν βοήθεια καθώς όπως λένε δεν μπορούν να βρουν πουθενά δουλειά, αλλά ούτε και να μεταναστεύσουν.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί τελευταία είναι με ανθρώπους που προσέρχονται στον Κοινωνικό Τομέα και ζητούν χρήματα για να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακα για την καθημερινή αγωγή τους, για ζάχαρο, πίεση κ.ά., καθώς δεν τα διαθέτουν και μένουν μέρες χωρίς να καλύπτονται φαρμακευτικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Λάρισα: Πώς λέτε ότι κατάφεραν δύο ιερείς να πάρουν αύξηση στα χρόνια των μνημονίων;

Αχαϊα:Υπέφερε αλλά δεν έλεγε τίποτα – Στο χειρουργείο λόγω… αποσμητικού!

Ηράκλειο: Πήρε φωτιά το αυτοκίνητο, την ώρα που οδηγούσε!

Ηλεία: Εκδίδουν τα ανήλικα παιδιά τους, για 5 και 10€!

Πρέβεζα: Θάνατος σε παραλία – Το μπάνιο που έγινε τραγωδία!

Άνδρος: Αυτοκτόνησε άνεργος ναυτικός λίγο μετά τον αρραβώνα του!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε