Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αχαϊα: Οι καθημερινές επιχειρήσεις… εξόδου λαθρομεταναστών!

ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

Περίπου 40 μετανάστες, εκ των οποίων εννέα ανήλικοι, συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Πάτρας και στο πολιτικό τμήμα του αεροδρομίου του Αραξου…

οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία είτε κρυμμένοι σε φορτηγά είτε επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Επίσης, συνελήφθη και ένας οδηγός φορτηγού, με την κατηγορία ότι μετέφερε μετανάστες κρυμμένους μέσα στο φορτίο.

Ειδικότερα, λιμενικοί του κλιμακίου ειδικών αποστολών συνέλαβαν έναν 28χρονο οδηγό φορτηγού, διότι εντόπισαν ανάμεσα σε παλέτες με καρπούζια τέσσερις μετανάστες. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επίσης, στο λιμάνι της Πάτρας συνελήφθησαν σε μία άλλη περίπτωση 13 μετανάστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι μέσα σε δύο φορτηγά. Μάλιστα, από τους 13 μετανάστες οι εννέα ήταν ανήλικοι και με εντολή του εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι. Ομως πάλι έπειτα από λίγη ώρα, αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν επτά αλλοδαπούς που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλοία της γραμμής προς Ιταλία, επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Την ίδια μέθοδο, δηλαδή τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, προσπάθησαν να εφαρμόσουν τέσσερις μετανάστες στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αραξου. Σύμφωνα με το dete.gr, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Συρίας, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, καθώς και ένας 39χρονος υπήκοος Νιγηρίας, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τον Άραξο προς την πόλη Μπέργκαμο της Ιταλίας επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του ελέγχου πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οπως διαπιστώθηκε, οι τρεις Σύροι κατείχαν διαβατήρια αιγυπτιακών αρχών, ενώ ο Νιγηριανός κατείχε διαβατήριο αρχών της Σιέρα Λεόνε τα οποία ήταν πλαστά.

Οι συγκεκριμένες συλλήψεις, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού και της Αστυνομίας, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τα κυκλώματα που διακινούν παράνομους μετανάστες εφαρμόζουν κυρίως τη μέθοδο των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Παράλληλα εκτιμάται ότι επανέρχεται η παλιά μέθοδος: να κρύβονται δηλαδή μετανάστες μέσα σε φορτία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Φάρσαλα:Επέστρεψε μεθυσμένος και προσπάθησε να κάψει ζωντανή τη γυναίκα του!

Τρίκαλα:Περπατούσε και τον βρήκε νεκρό δίπλα από το μηχανάκι του!

Ηράκλειο: Η κάμερα υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ. άνοιξε το δρόμο για τη ληστεία των 100.000€!

Γιάννενα:Κατακρεούργησε περιπτερά και πέταξε το πτώμα σε νεκροταφείο-Ισόβια στον δολοφόνο!

Λαμία: Ενδοοικογενειακό… ξύλο και μαχαιριές – Τρία άτομα στο νοσοκομείο!

Ρόδος:”Μπορεί να της έβγαλα το μαγιό, αλλά δεν ήθελα να τη βιάσω”!

Ηράκλειο: Θρίλερ με το πόρισμα του ιατροδικαστή για το μακελειό!

Θεσσαλονίκη:Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες – Έτρεχαν να σωθούν οι επιβάτες!

Εύβοια:Φτάνει τα 6 μέτρα, ζυγίζει ένα τόνο και…είναι άκακος-Δείτε το βίντεο!

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε