Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αχαϊα: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια της Ασπασίας Μπροτζάκη που κάηκε ζωντανή σε φλεγόμενο φορτηγό [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σπαρακτικές σκηνές στην κηδεία της άτυχης μητέρας δύο παιδιών. Στο φως οι άγνωστες πτυχές της ανείπωτης τραγωδίας…

”Σώσε με Κώστα σώσε με” ήταν οι σπαρακτικές φωνές της Ασπασίας Μπροτζάκη, της 38χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο στο Λάππα, μέσα στην μοιραία νταλίκα – ψυγείο, μπροστά στα μάτια των παιδιών της και του συζύγου της. Οι σκηνές που εκτυλίχθησαν στην Πατρών Πύργου τη νύχτα της περασμένης Κυριακής συγκλονιστικές. Ο σύζυγός της Κώστας Ανδριόπουλος είχε ήδη καταφέρει να βγάλει έξω από το φλεγόμενο όχημα τα δύο του παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών. Πρώτα είχε βγάλει το αγοράκι του και στη συνέχεια το κορίτσι το οποίο μάλιστα είχε και μικρό έγκαυμα στο πόδι. Επέστρεψε να βγάλει την γυναίκα του. Την άκουγε να σπαράζει δυνατά και να τον καλεί να την σώσει από την φωτιά. Η γυναίκα δεν μπορούσε να κινηθεί. Το ένα της χέρι είχε βγει έξω από την νταλίκα και είχε εγκλωβιστεί, όταν το βαρύ όχημα έγειρε προς την πλευρά της συνοδηγού.

Ο Κώστας είχε ήδη ματώσει στα χέρια του γιατί έσπασε με γροθιές το παρμπρίζ της νταλίκας για να προσπαθήσει να την βγάλει έξω. Έμπαινε και ξανάμπαινε μέσα στο όχημα. Παρά την φωτιά! Άκουγε την γυναίκα του να τον εκλιπαρεί να την σώσει. Βγήκε αλαλιασμένος και είδε κάποιους που είχαν σταματήσει με τα αυτοκίνητά τους. «Ένα μαχαίρι ρε παιδιά. Ένα μαχαίρι» ζήταγε απεγνωσμένα. Θα έσφιγγε τα δόντια, θα ξανάμπαινε μέσα στην φλεγόμενη καμπίνα του φορτηγού και θα της έκοβε το χέρι για να την βγάλει έξω. «Αν είχα ένα μαχαίρι θα την είχα σώσει» έλεγε με δάκρυα στα μάτια το ίδιο βράδυ στο Νοσοκομείο!

Ήταν αποφασισμένος για όλα. Όμως μετά από λίγο όλα είχαν τελειώσει. Έκανε μία τελευταία προσπάθεια να μπει μέσα, αλλά κάποιοι οδηγοί τον κράτησαν. «Έχεις και παιδιά. Θα καείς» του είπαν και τον συγκράτησαν. Ο άνθρωπος είχε καταρρεύσει. Δεν υπολόγιζε τίποτα. Αργότερα στο Νοσοκομείο θα διαπίστωναν πως είχε πολλά τραύματα στα χέρια από τα θρυμματισμένα τζάμια, είχε εκδορές στο πρόσωπο, ενώ σχεδόν όλη του η πλάτη ήταν καμένη!

Τα παιδιά ζητούσαν την μητέρα τους. Ο Κώστας Ανδριόπουλος προσπάθησε να τα ησυχάσει. Τα μετέφεραν στην Αθήνα όπου πλέον μένουν με την γιαγιά τους. Η Ασπασία Μπροτζάκη ήταν από την Αθήνα όμως είχε καταγωγή από την Κρήτη. Παντρεύτηκε τον Κώστα Ανδριόπουλο και ζούσαν στην Αμαλιάδα όπου μεγάλωναν και τα δύο τους παιδιά. Η γυναίκα ίσως να είχε σωθεί αν κάποιο από τα πολλά οχήματα που σταμάτησαν στην Εθνική Οδό την ώρα του τροχαίου, είχε πυροσβεστήρα. Όπως απεδείχθη κανένα δεν είχε. Τα πρώτα λεπτά, η πυρκαγιά δεν είχε φθάσει στην καμπίνα, άλλωστε ούτως ή άλλως ο χώρος είναι περιορισμένος και με την χρήση πυροσβεστήρων, δεν αποκλείεται η πυρκαγιά να είχε κατασβεστεί.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε η ανάσυρση της μοιραίας νταλίκας μέσα στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο η 38χρονη Ασπασία Πληροφορίες θέλουν η εκτροπή του οχήματος να οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου. Κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ το όχημα εκινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα η νταλίκα να ανατραπεί και στη συνέχεια να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χώρο της καμπίνας που βρίσκονταν, η 38χρονη Ασπασία και τα δύο ανήλικα παιδιά τους 7 και 5 ετών. Τα δύο παιδιά θα πήγαιναν μαζί με τους γονείς τους στους παππούδες στην Αθήνα, γι αυτό και τα είχαν μαζί τους. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε ένα κρεβατάκι στην καμπίνα της νταλίκας.

Η κηδεία της 38χρονης έγινε τη Πέμπτη στην Αθήνα. Οι γονείς της ήθελαν να είχαν το παιδί τους κοντά τους, και σε αυτό δεν έφερε καμία αντίρρηση ο 42χρονος σύζυγος.

Πηγή: dete.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε