Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αχαϊα: Το κρουαζιερόπλοιο δεν είχε μόνο τουρίστες…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η αποκάλυψη έγινε έξω από τις καμπίνες των επιβατών…

«Κενό ασφάλειας» διαπιστώθηκε στο νέο λιμάνι της Πάτρας, όταν στο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε χθες το απόγευμα (13-09-2011), μπήκαν τρεις λαθρομετανάστες. Το περιστατικό έρχεται να προκαλέσει τριγμούς στην προσπάθεια της Αχαΐας να κερδίσει ένα κομμάτι από την πίτα της κρουαζιέρας, στην περιοχή του Ιονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι λαθρομετανάστες κατάφεραν να εισχωρήσουν στο πλοίο, παρά τα υψηλά μέτρα ασφάλειας που διαθέτει, από βοηθητική είσοδο και έγιναν αντιληπτοί όταν έφτασαν έξω από τις καμπίνες των επιβατών.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την αξιοπιστία ενός λιμανιού με διεθνή χαρακτήρα, στον τομέα της ασφάλειας, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρίες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον τομέα αυτό και έχει αποδειχθεί πολλάκις στην περίπτωση του Κατακόλου.

Ο καπετάνιος του πλοίου νωρίτερα είχε προβεί στη δήλωση πως «το λιμάνι της Πάτρας είναι από τα πλέον ασφαλή και εύκολα στην χρήση λιμάνια όλου του κόσμου». Όμως οι λαθρομετανάστες έφτασαν ένα βήμα πριν κάνουν πράξη το όνειρό τους να διαφύγουν από την Πάτρα, που για πολύ καιρό βρίσκονται.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες μια ομάδα 20 λαθρομεταναστών κατάφερε να μπει στο χώρο του νέου λιμανιού, έγιναν αντιληπτοί, καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν από το προσωπικό ασφαλείας του Λιμεναρχείου Πατρών. Τρεις από αυτούς όμως κατάφεραν να ξεφύγουν και να μπουν στο πλοίο, παρά και τα δικά του αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε