Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αχαϊα:Ήθελαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο Χαμόγελο του Παιδιού για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό!

Αχαϊα:Ήθελαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο Χαμόγελο του Παιδιού για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό!

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες στα άκρα. Σε όλη την Ελλάδα καταγράφονται ιστορίες οι οποίες μόνο πόνο προκαλούν.

Σύμφωνα με το best.gr, η Χαρά Γροσδάνη Κοινωνική Λειτουργός – Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικών Υποστηρικτικών Δράσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα με έδρα το γραφείο της Πάτρας, αποκάλυψε ότι υπήρξε και περίπτωση οικογένειας από την Πάτρα που ζήτησε να αφήσει τα παιδιά της στο «Χαμόγελο», προκειμένου οι γονείς να εργαστούν στο εξωτερικό.

«Καταγράφηκε μια τέτοια περίπτωση από την Πάτρα αλλά ευτυχώς οι γονείς, δεν εγκατέλειψαν τα παιδιά. Προσπαθήσαμε να τους ενδυναμώσουμε. Στηρίξαμε την οικογένεια πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ ότι τα παιδιά δεν θα στερηθούν τους γονείς τους. Ως μοναδική λύση στα προβλήματά τους βρήκαν το να φύγουν στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν όλοι μαζί και έπρεπε κάπου να αφήσουν τα παιδιά. Ζήτησαν τη φιλοξενία τους. Συζητήσαμε μαζί τους και καταλήξαμε στο ότι αυτή δεν είναι η ιδανική λύση για την ψυχολογία των παιδιών, ούτε των ίδιων των γονιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε