Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αχαϊα:Στο εδώλιο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή!

Αχαϊα:Στο εδώλιο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή!
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.10.2012 | 08:19
Πρώτη δημοσίευση: 09.10.2012 | 08:08

Τον Μητροπολίτη, κατηγορεί ο Αιγιώτης καθηγητής Θεολογίας, Παν.Σημάτης...

Ξεκίνησε χθες (08-10-2012) στο Τριμελές Εφετείο Πατρών η εκδίκαση της μηνύσεως του Παν. Σημάτη κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 09.30 και διακόπηκε γύρω στις 15.30 λόγω συμπληρώσεως του ωραρίου. Θα συνεχιστεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Ο Μητροπολίτης κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και απειλή, μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει από το 2006 σε βάρος του ο Αιγιώτης καθηγητής Θεολογίας. Όλα ξεκίνησαν, με αφορμή το αίτημα αλλοδαπών, ρουμανικής υπηκοότητας, να τους παραχωρηθεί ένας Ναός ή μία αίθουσα προκειμένου να ασκούν τις λατρευτικές τους ανάγκες.

Ο κ. Αμβρόσιος παρέπεμψε το θέμα στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο και ενημέρωσε τους αλλοδαπούς αιτούντες ότι θα έπραττε ό,τι αποφάσιζε η πλειοψηφία των κληρικών. Η απόφαση ήταν καθ’ όλα αρνητική. Ο καθηγητής Θεολογίας αντέδρασε, δημοσιεύοντας άρθρα του σε τοπικές εφημερίες, εναντίον του κ. Αμβροσίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αιρετικό».

Τότε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κατηγορείται ότι «καταμήνυσε τον καθηγητή – θεολόγο με σκοπό να προκαλέσει την πειθαρχική του δίωξη, συντάσσοντας και αποστέλλοντας έγγραφο στην τότε Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αναφερόμενος στο ήθος και την ευπρέπειά του».

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, στην αρχή της εκδίκασης, η πρόεδρος της έδρας πρότεινε τον συμβιβασμό των αντιιδικούντων μερών. Ο κ. Σημάτης απήντησε, ότι είναι πρόθυμος να αποσύρει την μήνυσή του, υπό τον όρο ότι ο Μητροπολίτης θα ζητήσει συγγνώμη.

Ο κ. Αμβρόσιος, καθήμενος ήδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δήλωσε, ότι δεν αισθάνεται ένοχος και για το λόγο αυτό προτιμά να συνεχισθεί η διαδικασία. Έτσι λοιπόν άρχισε η εκδίκαση. Στην έδρα κλήθηκε ο κ. Σημάτης, που επί τρίωρο περίπου κατέθετε και ο οποίος με περίσσεια οργή επιτέθηκε κατά του προσώπου του Μητροπολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ''Τοπικά Νέα'' του NewsIt


    Διαδώστε αυτό το άρθρο