Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αυτή είναι η Μαλλού, το ανάπηρο κατσικάκι που χρειάζεται βοήθεια [pic]

Αυτή είναι η Μαλλού, το ανάπηρο κατσικάκι που χρειάζεται βοήθεια [pic]

Χορτοφαγικό τραπέζι για να σώσουν ένα ανάπηρο κατσικάκι, τη μόλις 2 μηνών Μαλλού, “στρώνουν” σήμερα στον κοινωνικό χώρο Οικόπολις, προκειμένου μέρος των εσόδων από την πώληση των φαγητών, να διατεθούν ώστε το ζώο να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

Η Μαλλού είναι ένα κατσικάκι που βρέθηκε μέσα σε κάδο σκουπιδιών, στο Ναύπλιο, όταν ήταν μόλις 15 ημερών καθώς έχει μια μόνιμη αναπηρία στα δύο πίσω πόδια της. Μόλις ξεπέρασε τον άμεσο κίνδυνο, την υιοθέτησε η ηχοθεραπεύτρια Βασιλική Κωστοπούλου, η οποία διαθέτει μια φάρμα στην Αργολίδα και έκτοτε προσπαθεί να την βοηθήσει να ξαναπερπατήσει.

“Από τον περασμένο Δεκέμβριο, προσπαθώ να βοηθήσω την Μαλλού με φυσικοθεραπείες, υδροθεραπείες, ηχοθεραπείες και μασάζ τα οποία γνωρίζω λόγω σπουδών. Ο Βασίλης Τζίγκουρας μου έκανε δώρο ένα καροτσάκι για να περπατάει, το οποίο αν και ήταν πτυσσόμενο, δεν της κάνει πλέον αφού μεγαλώνει ραγδαία”, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κωστοπούλου, η οποία σχεδίασε τώρα νάρθηκες για το κατσικάκι και ευελπιστεί σύντομα να μπορέσει να τους περάσει στο ζώο.

“Εάν το κόστος είναι μεγάλο όμως, απλώς θα καταλήξω να της φτιάξω ένα άλλο καρότσι με πτυσσόμενα μέρη για να μπορεί να κινείται”, λέει η κ. Κωστοπούλου, η οποία ονειρεύεται να δημιουργήσει μια “Φάρμα Αγάπης” με ζώα που έχουν διασωθεί από σφαγή.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο αγώνας για την αποκατάσταση της Μαλλού, οι δομές αλληλεγγύης του κοινωνικού χώρου Οικόπολις, θα διαθέσουν μέρος των εσόδων από την Vegan κουζίνα που διοργανώνουν κάθε Παρασκευή, από τις 18:00 – 20:30.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει λαζάνια με τόφου ρικότα και σπανάκι, caesar salad, coffee cake με κόκκινα φρούτα και cupcakes και ο χώρος βρίσκεται στην οδό Πτολεμαίων 29Α, στον 5ο όροφο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε