Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Δεν κινούσαν υποψίες”! Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Λέσβου για το τεράστιο κύκλωμα – ΗΧΗΤΙΚΟ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε ξαφικά -μάλιστα οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με πολιτικά σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής- αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των κατοίκων της Λέσβου. Το μεγάλο κύκλωμα θησαύριζε, πουλώντας πλαστά έγγραφα σε εκατοντάδες μετανάστες, κάθε μέρα.

Η αστυνομία συνέλαβε χθες έξι Πακιστανούς ενώ γίνονται έρευνες και στην Αττική για την πλήρη εξάρθωση του κυκλώματος. Μάλιστα, στην υπόθεση εμπλέκεται και ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο φέρεται ότι συμμετείχε στην πλαστογράφιση των δικαιολογητικών, για πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, που έφταναν από την Τουρκία και δεν είχαν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές. Στην συνέχεια, το συγκεκριμένο γραφείο εξέδιδε τα εισιτήρια για τον Πειραιά.

Τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη από την προώθηση των αλλοδαπών με τον παραπάνω τρόπο, καθώς μπορεί να εξασφάλιζαν σε εκατοντάδες άτομα την ημέρα την προώθησή τους από την Λέσβο, με αμοιβή που έφτανε και τα 500 ευρώ για τον καθένα. Η ομάδα της Μυτιλήνης, φαίνεται πως είχε και παράρτημα στην Αττική.

“Νομίζαμε ότι διακινούσαν ναρκωτικά” λέει στο newsIT κάτοικος της περιοχής

Ο κόσμος κοντά στο σπίτι που φέρεται να είχε τη “βάση” του το κύκλωμα στη Λέσβο, δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε. Ακόμα και κάποιες ύποπτες κινήσεις, τις απέδιδαν στο ενδεχόμενο διακίνησης ναρκωτικών…

“Οι κινήσεις τους δεν έδειχναν ότι ήταν κάποιοι που δημιουργούσαν πρόβλημα. Έχει ένα πάρκο δίπλα εκεί και συναλλάσσονταν με κάποιους αλλά εμείς δε δίναμε και πολλή σημασία. Λέγεμε πιθανόν να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών… Ένας πάντα περίμενε απ’ έξω και τάχα μίλαγε στο τηλέφωνο… Κατα διαστήματα βλέπαμε ότι μπαίνα – βγαίναν… ” λέει στο newsIT κάτοικος της περιοχής, τονίζοντας ότι δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα στη γειτονιά οι άνθρωποι που μπαινόβγαιναν στο σπίτι.

Ακούστε την:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε