Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δήμαρχος Κω: “Οι συγκρίσεις με την κυρία Τασία είναι καταλυτικές… “

ΦΩΤΟ kostoday - EUROKINISSI
ΦΩΤΟ kostoday - EUROKINISSI

Με τον νέο Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ.Μουζάλα, συναντήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, παρουσία του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κΑθαν. Γιαννόπουλου και του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω Σεβ. Μαραγκού.

Η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας και κατανόησης.
Ο Δήμαρχος Κω κατέθεσε στο νέο Υπουργό τις προτάσεις του για μια ορθολογική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, επισημαίνοντας ότι με τους ρυθμούς που παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές, δεν μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση των μεταναστών στην Κω. Ο αριθμός όσων έρχονται σε καθημερινή βάση υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό αυτών που μπορούν να ταυτοποιηθούν.

Αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αφού εκτός όλων των άλλων δεν υπάρχουν και υποδομές.

Όσοι μιλούν για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, να σταματήσουν να μας εμπαίζουν. Από τους 250 αστυνομικούς που θα έρχονταν στα Δωδεκάνησα, μόνο 16 εκδήλωσαν την επιθυμία να μετατεθούν στα νησιά μας.’’
Ο Δήμαρχος Κω τόνισε προς τον κ.Μουζάλα ότι ‘’κέντρο υποδοχής τύπου Μόρια δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει στην Κω αφού δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αλλά και οι εγγυήσεις που έχει θέσει ο Δήμος Κω.’’

Την Παρασκευή θα είναι στην Κω και ο νέος Αν.Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μακρυδημήτρης με τον οποίο ο Δήμαρχος Κω είχε τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων αλλά και αμοιβαία διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης.

Η δήλωση του Δημάρχου και οι… συγκρίσεις με την “κυρία Τασία”

Ο Δήμαρχος Κω είπε στη δήλωσή του:
‘’Με το νέο υπουργό κ.Μουζάλα δεν συμφωνήσαμε σε όλα. Υπάρχει όμως κλίμα συνεργασίας, ειλικρίνειας και διαλόγου. Οι συγκρίσεις με την αλήστου μνήμης κ.Τασία είναι καταλυτικές, πρόκειται για μέρα με τη νύχτα.

Η επίσκεψη στην Κω των Ευρωπαίων Αξιωματούχων της Κομισιόν και του αρμόδιου επιτρόπου κ.Αβραμόπουλου, μετά από δική μας πρόσκληση, την Παρασκευή το πρωί πιστεύουμε ότι θα είναι καθοριστική.
Την Παρασκευή θα έρθει και ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Μακρυδημήτρης με τον οποίο διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων. Εμείς ζητάμε να υπάρξει άμεση μεταφορά των 5.000 περίπου παράνομων μεταναστών και προσφύγων αφού στην Κω, αποδεδειγμένα, δεν μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση.

Όλοι βλέπουν ότι ο Δήμος Κω έχει εξωστρέφεια, έχει δυνατή φωνή, έχει τη δυνατότητα να κινητοποιεί και να ευαισθητοποιεί. Διεκδικεί βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Το τι λέει ή τι κάνει μια ασήμαντη μειοψηφία, δεν μας αφορά. Οι πολίτες είναι αυτοί που κρίνουν’’.

Πηγή: kostoday

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε