Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δολοφονική επίθεση στη Χίο! Χαροπαλεύει πρόσφυγας από πέτρα στο κεφάλι

Εικόνα από alithia
Εικόνα από alithia

– Ο 17χρονος έπινε τον καφέ του όταν από μεγάλο ύψος του ήρθε μία πέτρα στο κεφάλι
– Μαρτυρες είπαν ότι η πέτρα ήρθε από την πλευρά των σπιτιών
– Σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας χαροπαλεύει στο νοσοκομείο
– Οι αρχές φοβούνται νέο γύρο επεισοδίων μετά τον τραυματισμό του νεαρού
– ΣΥΡΙΖΑ: Για όλα Φταίνε Χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί και δήθεν αλληλέγγυοι
– ΒΙΝΤΕΟ: Το σημείο της δολοφονικής επίθεσης και μαρτυρίες

Σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι από πτώση πέτρας, όπως καταγγέλλουν διαμένοντες στον καταυλισμό της Σούδας, μεταφέρθηκε μετά τις 12.30 το μεσημέρι ο πρόσφυγας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι μόλις 17 ετών!

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, η πέτρα έπεσε από την πλευρά των σπιτιών και χτύπησε τον Σύρο πρόσφυγα στο κεφάλι, την ώρα που εκείνος έπινε στον καφέ του. Στον τραυματία προσέτρεξαν οι “Γιατροί του Κόσμου” οι οποίοι εκτός των όσων τους μεταφέρθηκαν, μακροσκοπικά είδαν ότι το τραύμα ήταν στην κορυφή του κρανίου και το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο “Σκυλίτσειο” όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτή η δολοφονική επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που έχουν συμβεί τα τελευταία δύο 24ωρο δυναμιτίζοντας περαιτέρω την κατάσταση με τους πρόσφυγες στη Χίο.

Χθες άλλωστε, μετά τα νέα επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο δύο τραυματίες “αλληλέγγυοι” που δέχθηκαν επίθεση, άγνωστο από ποιούς.

ΣΥΡΙΖΑ: Φταίνε χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί και δήθεν αλληλέγγυοι

Για αγαστή συνεργασία, δήθεν αλληλέγγυων, όπως τους χαρακτηρίζει, με χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς, κάνει λόγο η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι – όπως προσθέτει – μόνο στόχο έχουν να μην βρεθεί λύση στο προσφυγικό και να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Την εξήγηση αυτή δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί, αποφεύγοντας – όπως δηλώνει – να αναφερθεί συγκεκριμένα και ονομαστικά.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στο νησί μας είναι πολύ δύσκολη και σύνθετη, σχετικά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όμως, τα συνεχόμενα απαράδεκτα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας οδηγούν να πάρουμε θέση για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα και να σταματήσει η παραφιλολογία.

Μετά την σύσκεψη των φορέων στο Μαξίμου και ενώ φαινόταν ότι μπορεί να βρεθεί λύση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Χίο σειρά γεγονότων πυροδοτούν την κατάσταση με μοναδικό στόχο να μην βρεθεί καμία λύση.

Χωρίς να αναφερθούμε συγκεκριμένα και ονομαστικά έχουμε πια καταλήξει ότι ακροδεξιοί μαζί με χρυσαυγίτες και δήθεν αλληλέγγυους, ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετικό σκεπτικό, καταλήγουν σε αγαστή συνεργασία, τορπιλίζουν την κατάσταση με μόνο στόχο να μην εξευρεθεί καμία λύση και να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν ή και να χειροτερεύσουν.

Πολλές λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά μια. Να αδειάσει η Σούδα και να δημιουργηθεί νέος καταυλισμός. Υπάρχει η περίπτωση του ΧΑΔΑ, όπου υπάρχουν οι εγγυήσεις και τα χρήματα.Επίσης, η δημιουργία κέντρου κράτησης παραβατικών είναι πια επιβεβλημένη επειδή η κατάσταση με την συμβολή – ανοχή – συνεργασία πολλών είναι άκρως επικίνδυνη και αυτό πια πρέπει να σταματήσει.

Όλοι όσοι δυναμιτίζουν την κατάσταση και θέλουν να σπάσει η συμφωνία Ε.Ε. –Τουρκίας να βγουν και να πουν τι θα γίνει από την άλλη μέρα και πόσοι πρόσφυγες θα φθάνουν καθημερινά στην Χίο. Εκτός αν τους εμποδίσουμε ή τους εμποδίσουν ορισμένοι «τζάμπα μάγκες» με τα πολυβόλα! Από «παιχνίδια» και «δήθεν» έχουμε χορτάσει και δεν πρόκειται να δείξουμε πια καμία ανοχή. Όσοι θέλουν να παίζουν στις πλάτες των Χιωτών και των προσφύγων να βγουν και να το πουν δημόσια. Τα ψέματα και οι προβοκάτσιες έχουν όρια και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζονται. Στην συλλογική προσπάθεια των λογικών ανθρώπων προσβλέπουμε και στην αποφασιστική παρέμβαση των αστυνομικών αρχών”.

Πηγή: alithia, astraparis,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε