Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δράμα: ”Φωτογράφος” παγίδεψε ανήλικη στο facebook-Στο σπίτι του έκρυβε βίντεο παιδικής πορνογραφίας!

Δράμα: ”Φωτογράφος” παγίδεψε ανήλικη στο facebook-Στο σπίτι του έκρυβε βίντεο παιδικής πορνογραφίας!

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελία της μητέρας της 15χρονης – Ο δράστης εκβίαζε καθημερινά το θύμα του…

Πρόκειται για έναν 26χρονο κάτοικο της πόλης, που συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.

Ειδικότερα, πριν από ένα μήνα, 45χρονη κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «facebook», επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό. Όπως προέκυψε ο 26χρονος δράστης τηλεφώνησε στη 15χρονη, συστηνόμενος ως επαγγελματίας φωτογράφος και επιδιώκοντας συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου, της ζήτησε την αποστολή, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό.

Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, εφόσον δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, η ανήλικη ενημερώθηκε για την ύπαρξη ψεύτικου προφίλ με το δικό της όνομα, στο οποίο είχαν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 26χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις συσκευές αποθήκευσης, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων κοριτσιών απεικονιζόμενα ημίγυμνα ή γυμνά σε άσεμνες στάσεις, καθώς επίσης και οι επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης.

Όπως προέκυψε, ο 26χρονος είναι κάτοχος και διαχειριστής των επίμαχων προφίλ της ιστοσελίδας «facebook», ενώ από την έρευνα βρέθηκαν συνομιλίες του και με άλλα προφίλ ανήλικων κοριτσιών, με απειλητικό περιεχόμενο. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα: Πανικός σε παραλία – Έτρεχαν να σώσουν 10χρονο κορίτσι!

Λάρισα: Τον έκλεψε στην τράπεζα, αλλά ο παππούς ήταν παλικάρι!

Κάρπαθος:Αιχμαλωσία στα χρόνια της αθωότητας -Την απειλούσαν και την εξέδιδαν!

Αγρίνιο:Τέλος οι γάμοι της Παρασκευές – ”Θα τιμωρηθούν οι ιερείς που θα παρακούσουν”!

Ηράκλειο: Αντιδράσεις, αλαλούμ και… κρυφτούλι, για την επίσκεψη Φούχτελ!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε