Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Δυναμικές αλλά ειρηνικές οι εκδηλωσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή πορεία - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διοργανώθηκαν χθες, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στη συρρίκνωση του δημοσίου και στην εργασιακή εφεδρεία.

Συγκεντρώσεις έγιναν από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στο άγαλμα Βενιζέλου.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νωρίτερα, φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συγκεντρώθηκαν, αντιστοίχως, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και στην Καμάρα, και κινήθηκαν προς το Εργατικό Κέντρο όπου ενσωματώθηκαν στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι πορείες που κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, όπου έληξαν οι κινητοποιήσεις. Πρώτα έφτασαν στο σημείο τα σωματεία του ΠΑΜΕ και λίγο αργότερα οι εργαζόμενοι των σωματείων που συγκεντρώθηκαν στο ΕΚΘ.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια των δύο πορειών, στις οποίες κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της τρόικας και της κυβέρνησης, δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο ενώ αισθητή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ, το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για να περιφρουρήσουν, όπως υποστήριξαν, την απεργία στις υπηρεσίες του δήμου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε