Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δύο συλλήψεις και 15 προσαγωγές στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη μέρα των εργασιών της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη και της οποίας προήδρευσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Με δύο συλλήψεις και 15 προσαγωγές διαδηλωτών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η πρώτη ημέρα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε ξενοδοχείο στο «Βαθύ» Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr ένταση επικράτησε όταν κάποιοι από τους 400 περίπου διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοίο που έχει στηθεί στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο ενώ ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να φτάσουν στο κτίριο περνώντας μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται γύρω από το κτίριο.

Τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χώρο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος και προέβησαν στις 2 συλλήψεις και τις 15 προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη συνδικαλιστικών φορέων όπως του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου των εργαζομένων, του νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ Λασιθίου, φώναζαν συνθήματα ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ζητούσαν την προσφυγή στις κάλπες και αποδοκίμαζαν την παρουσία όλων των επισήμων που βρισκόταν στο συνέδριο.

Εν τω μεταξύ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες κι ενώ βρίσκονταν ακόμα έξω από το ξενοδοχείο περίπου 100 άτομα οι αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να έχουν προκληθεί, έκαναν χρήση χημικών και απομάκρυναν τους διαδηλωτές από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου που πραγματοποιείται η συνεδριαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Oι δύο συλληφθέντες -πατέρας και γιος- οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Η εισαγγελέας έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης και τους άφησε ελεύθερους ορίζοντας τακτική δικάσιμο την 1η Δεκεμβρίου 2011.

Να σημειωθεί πώς τις δυνάμεις της Αστυνομίας της Κρήτης έχουν ενισχύσει τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν σταλεί από την Αθήνα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Oι εργασίες της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα ενώ στο περιθώριο των εργασιών  κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ καθώς και με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης .

Ο κύριος Παπανδρέου είχε συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάση Καρούντζο με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το νησί.

Διαβάστε επίσης: 400 άτομα πολιορκούν το ξενοδοχείο που είναι ο πρωθυπουργός στην Κρήτη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε