Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έδεσσα: Δυνατό χαλάζι κατέστρεψε την παραγωγή κερασοπαραγωγών!

Έδεσσα: Δυνατό χαλάζι κατέστρεψε την παραγωγή κερασοπαραγωγών!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.07.2011 | 15:13
Πρώτη δημοσίευση: 01.07.2011 | 15:06

Ολική καταστροφή της παραγωγής τους έπαθαν περίπου 2.000 κερασοπαραγωγοί, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Έδεσσας...

εξαιτίας ισχυρής χαλαζόπτωσης, όπως ανέφερε, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Δαΐσης.

Επισήμανε μάλιστα, πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν διογκώνεται, διότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες απεργούν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ. «Το χαλάζι στις 17 Μαΐου, έπεσε ταυτόχρονα σε 19 χωριά της ευρύτερης περιοχής του δήμου Έδεσσας, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά έκταση μεγαλύτερη των 40.000 στρεμμάτων, με καλλιέργειες κερασιού», είπε ο κ. Δαΐσης.

Πρόσθεσε πως οι παραγωγοί που επλήγησαν, απασχολούνται αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια και ανέφερε πως τα συνεργεία του ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν κάποιες επιτόπιες εκτιμήσεις αλλά έπειτα ξεκίνησε η απεργία των γεωπόνων και η όλη διαδικασία πάγωσε.

Αύριο το απόγευμα, πάντως, ο δήμος Έδεσσας έχει προγραμματίσει σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, παρουσία των βουλευτών της περιοχής αλλά και των προέδρων των συνεταιρισμών και κοινοτήτων. Στόχος της σύσκεψης είναι να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης των 2.000 παραγωγών, οι οποίοι «έμειναν χωρίς εισόδημα».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο