Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εγκληματική ρύπανση του Πηνειού από βιομηχανία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το οικολογικό έγκλημα ανακάλυψαν κάτοικοι της περιοχής, λίγο έξω από τη Λάρισα, μεταξύ των οικισμών Κουλουρίου και Δασοχωρίου.

Είδαν στο ποτάμι μία ελαιώδη παχύρευστη ουσία η οποία είχε έντονη μυρωδιά και έμοιαζε στην όψη και στην υφή με πετρελαϊκό προϊόν.

Στο χώρο, έφθασε κλιμάκιο της Νομαρχίας και εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πολίτες σε δράση».
Ανακάλυψαν ότι ο αγωγός που προκάλεσε τη ρύπανση ανήκει σε κοντινή βιομηχανία επεξεργασίας ζωικού λίπους και αποτελεί την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που παραπέμπει σε σκόπιμη ρύπανση και όχι σε ατύχημα.

Στον χώρο κλήθηκε με καθυστέρηση και η Αστυνομία, καθώς η παράβαση εμπίπτει στην αυτόφωρη διαδικασία, αλλά μέχρι να φθάσει, οι υπεύθυνοι της ρύπανσης είχαν κλείσει το εργοστάσιο και είχαν γίνει καπνός!

Δείγματα από την ουσία πήρε και ο στρατός για να τα εξετάσει ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Λάρισας συντάσσουν την σχετική έκθεση έτσι ώστε από Δευτέρα να υποβληθούν στον ρυπαντή τα πρόστιμα που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου πάντως, εκ των υστέρων, απέδωσαν σε αμέλεια το θέμα και έβαλαν υπαλλήλους τους να βοηθήσουν στον καθαρισμό του Πηνειού…

Το περιστατικό θεωρείται από τα σημαντικότερα τόσο για την έκταση όσο και το είδος της ρύπανσης, η οποία αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε πουλιά και ψάρια στην περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε