Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Εγκρεμνοί Λευκάδα: Σεισμός στο facebook με τις φωτογραφίες της διάσημης παραλίας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο σεισμός στη Λευκάδα μετατόπισε το νησί κατά 36 εκατοστά – Κεντρικό θέμα συζήτησης στο facebook οι εικόνες από την βραβευμένη παραλία των Εγκρεμνών…

Κατά 36 εκατοστά προς τον Νότο μετατοπίστηκε η Λευκάδα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων που συνέλεξε ο σταθμός GPS του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Πόντι Λευκάδας, όπως ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς. ”Πρόκειται για μία μεγάλη μετακίνηση που εξέπληξε και εμάς” είπε ο κ. Γκανάς. ”Είναι λογικό αυτό με τέτοιον σεισμό” ανέφερε ο σεισμολόγος – ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας. Ανάλογη μετακίνηση είχαμε και στην Κεφαλονιά απο τον σεισμό του Ιανουαρίου του 2014, προσθεσε.

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα των σεισμολόγων, ο φλοιός έχει υποστεί κατακόρυφες παραμορφώσεις που φτάνουν τα 20 εκατοστά, όταν το αντίστοιχο φαινόμενο στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, έφτανε τα 9 εκατοστά. Η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα συνεχίζεται και δύο ακόμα δονήσεις, μεγέθους 4,8 και 4 βαθμών, ταρακούνησαν το νησί από τις 5 τα ξημερώματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν συνολικά σχεδόν 20 μετασεισμοί. Ο σεισμός των 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 7 και 12 το πρωί και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 7 χιλιόμετρα δυτικά του Φισκάρδου. Χθες η Λευκάδα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες. Είκοσι εννέα σπίτια και 13 δημόσια κτίρια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ακατοίκητα στη Λευκάδα μετά τις αυτοψίες των μηχανικών, ενώ δεκάδες σπίτια και κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Όλα αυτά την ώρα που οι φωτογραφίες από τη διάσημη παραλία των Εγκρεμνών και η σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των χρηστών του facebook…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά το σεισμό των 6,1 ρίχτερ, η παραλία σχεδόν… εξαφανίστηκε!

ΦΩΤΟ EUROKINISI

ΦΩΤΟ EUROKINISI

Δείτε το πριν και το μετά, για να συγκρίνετε την εικόνα:

Φωτογραφίες από την EUROKINISSIΘημηθείτε εδώ, την ανατριχιαστική εικόνα από τους Εγκρεμνούς την ώρα του σεισμού. Τότε, που τα βράχια σείονταν στη θάλασσα!

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε