Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ειδομένη: Η επίσκεψη και τα μηνύματα Τζιτζικώστα – ”Δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα μήνα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την άμεση αποσυμφόρηση της Ειδομένης ζητά από την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

«Η κατάσταση στην Ειδομένη δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο ένας μήνας που έδωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός για να εκκενωθεί η Ειδομένη είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε έναν μήνα για να εκκενωθεί η περιοχή. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση και τελικά στην εκκένωση. Πρέπει να πείσει τους πρόσφυγες ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Ότι δεν υπάρχει τρόπος να περάσουν τη βόρεια Ευρώπη από εδώ και να μεταφερθούν σε κέντρα μετεγκατάστασης, όπου οι συνθήκες είναι ανθρώπινες» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στον Δήμο Λαγκαδά σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια, ο Περιφερειάρχης τις χαρακτήρισε λογικές, επανέλαβε ότι «η Κεντρική Μακεδονία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ολόκληρου του προσφυγικού ζητήματος» και τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει έναν αναλογικό επιμερισμό προσφύγων και μεταναστών σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα μετεγκατάστασης.

Για τη λειτουργία τέτοιου χώρου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπενθύμισε την αρχική του τοποθέτηση ότι πρόκειται για λάθος επιλογή. «Το επαναλαμβάνουμε και σήμερα και δικαιωνόμαστε δυστυχώς, διότι και οι συνθήκες δεν είναι συνθήκες για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο λιμάνι και τα όποια κέντρα μετεγκατάστασης πρέπει να είναι εκτός του αστικού ιστού των πόλεων και για την εύρυθμη λειτουργία των κέντρων αυτών αλλά και για να μην αναστατώνεται η καθημερινή ζωή των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε