Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκδρομή που κατέληξε σε τραγωδία – Νταλίκα έπεσε πάνω σε λεωφορείο – 3 νεκροί και 35 τραυματίες – Μεταξύ τους 10 παιδιά

Οι άνδρες της πυροσβεστικής ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια ΦΩΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

– Νεκροί οι οδηγοί των δυο οχημάτων και ένας ιερέας – 35 οι τραματίες
– Μέσα στο λεωφορείο ήταν 51 παιδιά και ηλικιωμένοι από την Καστανούσα Σερρών
– Πήγαιναν για προσκήνυμα σε μοναστήρι – Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της κοινότητας
– Φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος

Νεκροί είναι ο 37χρονος οδηγός του λεωφορείου, ο συνοδηγός ένας 54χρονος ιερέας πατέρας 4 παιδιών και ο οδηγός του τριαξονικού.

Το φορτηγό και το λεωφορείο λίγο μετά τη σφοδρή σύγκρουση - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου της Βέροιας, συνολικά μεταφέρθηκαν εκεί 35 περιστατικά εκ των οποίων τα 10 ήταν παιδιά. Τα 8 προληπτικά μεταφέρθηκαν στο Γεώργιος Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Επίσης, από τους 35 τραυματίες μόνο ένας είναι σοβαρά και γι’ αυτό έγινε και εισαγωγή του.
‘Ηδη δυο τραυματίες έχουν ήδη αποχωρήσει από το νοσοκομείο. Υπολογίζεται οτι και οι υπόλοιποι θα έχουν επιστρέψει στους δικούς τους έως το τέλος της ημέρας.

‘Ολα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου και οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές.
Στο λεωφορείο επέβαιναν  παιδιά και ηλικιωμένοι οι οποίοι έκαναν εκδρομή σε μοναστήρι της Βέροιας.

Αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να τους βοηθήσουν αλλά ήταν πολύ δύσκολο αφού πολλοί είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε μια άμορφη μάζα από σιδερικά. Οι άνδρες της πυροσβεστικής κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους απεγκλωβίσουν όλους.

ΩΡΑ 11.50 Οι πυροσβέστες προσπαθούν έως και αυτή την ώρα να απεγκλωβίσουν τον άτυχο ιερέα ΦΩΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Η ώρα ήταν 9:40 και οι καιρικές συνθήκες πολύ άσχημες αφού στην περιοχή έβρεχε από το βράδυ. Ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός και στενός. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το τριαξονικό βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάνω στο λεωφορείο με 51 επιβάτες στο 45ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Βέροιας, έξω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Το μπροστινό μέρος του φορτηγού έχει καταστραφεί από την σφοδρή σύγκρουση ΦΩΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την Καστανούσα Σερρών. Μιλώντας στο Newsit ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευστάθιος Κουρτίδης, είπε οτι είναι συγκλονισμένος από τα τραγικά νέα και επιβεβαίωσε οτι νεκρός είναι ο 54χρονος ιερέας του χωριού, πατερας 4 παιδιών. ‘Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κοινοτάρχης, όταν έμαθε τα τραγικά νέα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον ιερέα αλλά μάταια…. Τραγική ειρωνεία: Ο ιερέας ήταν εκείνος που διοργάνωσε την εκδρομή…

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o πρόεδρος της κοινότητας:

Μιλώντας νωρίτερα στο Newsit ο Νομάρχης Ημαθίας, κ.Καραπαναγιωτίδης, είπε οτι στο λεωφορείο ήταν και παιδιά και ηλικιωμένοι από την Καστανούσα Σερρών και πήγαιναν σε μοναστήρι της Βέροιας.
Το λεωφορείο σύμφωνα με το Νομάρχη είχε νοικιαστεί για προσκηνυματικό τουρισμό και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεχο και να πέσει στο φορτηγό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε