Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Έξι πύρινα μέτωπα στην Κρήτη – Μάχη με τον άνεμο δίνουν οι πυροσβέστες

Έξι πύρινα μέτωπα στην Κρήτη – Μάχη με τον άνεμο δίνουν οι πυροσβέστες

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία του νησιού έχοντας πάντα κόντρα τον καιρό με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.

Όπως γράφει το prismanews.gr οι πυροσβέστες επιδόθηκαν σε πραγματικό αγώνα δρόμου προκειμένουν να αντιμετωπίσουν έξι φωτιές που εκδηλώθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και περιοχες απ’ ακρη σε άκρη του νησιού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε περιοχή του Ανατολικού Σελίνου. Η φωτιά έκδηλώθηκε στις 18.30 το απόγευμα ενώ στο σημείο επιχειρούν 8 άνδρες και 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Υπο μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Φλωριά του δήμου Καντάνου – Σελίνου η οποία ξέσπασε στις 15.39 το μεσημέρι έχοντας ήδη κάνει στάχτη 7 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή Λίμνη του Καστελίου Κισσάμου που κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή στην 1 το μεσημέρι. Η φωτιά τέθηκε υπο μερικό έλεγχο στις 16.45 το πρωί έχοντας κάνει στάχτη 35 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στα Χανιά εκδηλώθηκε μια ακόμη φωτιά στην περιοχή της Μαλάξας στα Χανιά η οποία ξέσπασε στις 16.25 και έσβησε τρεις ώρες αργότερα έχοντας κάψει 5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Παράλληλα φωτιά εκδηλώθηκε στο Χαμέζι της Σητείας στις 5 το απόγευμα κάνοντας στάχτη 5 στρέμματα χορτολιβαδικής και 2 στρέμματα δασικής έκτασης. Στο νομό Ηρακλείου υπο μερικό έλεγχο έχει τεθεί από το μεσημέρι φωτιά που ξέσπασε στη Γαλίφα του δήμου Χερσονήσου έχοντας κάνει στάχτη 18 στρέμματα χορτολιβαδικής και 2 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος χτυπάει το Κατάκολο – Video

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε