Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης αλλά και των εθελοντών, όπως φαίνεται ήταν καταλυτική για την αίσια έκβαση του έργου της πυρόσβεσης.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα συμμετέχουν στην επιχείρηση με στόχο την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται από 62 πυροσβέστες με 31 οχήματα και χωματουργικά μηχανήματα και 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

“Τα πάμε καλά”

“Λέμε ότι θα τα καταφέρουμε”, δήλωσε νωρίτερα στο Newsit.gr ο Μιχάλης Καραγιαννης, μέλος της Ομάδας Πυροπροστασίας και Εθελοντών στη Χαλκιδική που έχουν περικυκλώσει τη φωτιά.

“Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά περιορίζεται. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις εδώ. Τα εναέρια μέσα πετάνε. Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά”, προσθέτει.

Από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.
Εξάλλου, με τον ανεφοδιασμό τους θα έχουν 4 ώρες πτήσης.

Η Πυροσβεστική είναι στα μέτωπα και υπάρχει αγωνία για τους ανέμους και πως θα μεταβληθούν τις επόμενες ώρες.

Ο φόβος αναζωπυρώσεων παραμένει, ωστόσο η φωτιά έχει «πέσει» όπως λένε οι εθελοντές και μόνο δυο τρεις εστίες καίνε οι οποίες τίθενται υπό έλεγχο.

Στάχτη 1500 στρέμματα – Κάηκαν βοηθητικοί χώροι του Πόρτο Καρράς και αγροικίες

Η φωτιά κατέκαψε περἰπου 1500 στρέμματα ελαιόδεντρων, καλαμιών και χαμηλής βλάστησης και έφτασε στις παρυφές του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς όπου άρχισε και να τίθεται υπό έλεγχο.

Ωστόσο κάηκαν κάποιοι βοηθητικοί χώροι του ξενοδοχείου που χρησίμευαν ως αποθήκες και χώρος κατοικίας των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονταν μακριά από το κεντρικό ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Επίσης κάηκαν και κάποιες αγροικίες που πιθανότατα ήταν εγκαταλειμμένες ενώ και κάποιες μικροζημιές σημειώθηκαν σε αυλές κατοικιών που βρίσκονταν στην  πορεία της φωτιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτη τουλάχιστον για τρεις ώρες.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και το Πόρτο Καρράς και απείλησε λόγω των ισχυρών ανέμων  κατοικημένες περιοχές αλλά και ένα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Με πληροφορίες από
seleo
Φωτό – βίντεο από
halkidikinews, thestival

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε