Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τον εμπρησμό στις Σκουριές – Σήμερα το συλλαλητήριο

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τον εμπρησμό στις Σκουριές – Σήμερα το συλλαλητήριο

Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο πριν τις 21.00 οι προσαχθέντες το πρωί στην Ασφάλεια Πολυγύρου για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Μετά από αυτό διαλύθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν από τις 18.00 κάτοικοι της Χαλκιδικής μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκα μπροστά στα αστυνομικά τμήματα του Πολυγύρου και της Ιερισσού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές πολιτών με αφορμή την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε πριν μία εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δύο άτομα προσήχθησαν το πρωί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας στην Ασφάλεια Πολυγύρου.

Ωστόσο ένας από τους δικηγόρους υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ο Βασίλης Τζιμούρτος, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι στις 6 το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Πολυγύρου μία 30χρονη, στις 10 προσήχθη και ο σύζυγός της ενώ το μεσημέρι προσήχθη και μία φίλη του ζεύγους που πήγε να τους αναζητήσει.

Σύμφωνα με τον κ.Τζιμούρτο παρέμειναν στην Ασφάλεια Πολυγύρου χωρίς να επιτρέπεται στους δικηγόρους να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Έχουν καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, προσπαθούν να καταλύσουν το ρόλο μας ως δικηγόρων. Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Η αστυνομία παραπληροφορεί λέγοντας ότι πρόκειται για απλές προσαγωγές» ανέφερε ο κ Τζιμούρτος.

Επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής θα συνεχίσουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης θα δώσουν το «παρών» και κάτοικοι της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στη Ιερισσό και συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση από τους δικηγόρους που υπερασπίζονται τους κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Χαλκιδική: Προσαγωγές πριν το συλλαλητήριο για τις Σκουριές- Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τα “περι αστυνομικής αυθαιρεσίας”

ΙΓΜΕ για Σκουριές: Υπερβαίνει τα 25 δισ. ευρώ η αξία των μεταλλευμάτων

Χαλκιδική: Τα ”καθάρματα” οι μηνύσεις και τα διεθνή ΜΜΕ για τον πόλεμο στις Σκουριές!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε