Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελεύθερος αφέθηκε ο μπούφος που είχε πιαστεί σε δίχτυα ποδοσφαίρου στο Ναύπλιο – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από argonafplia
ΦΩΤΟ από argonafplia

Ένα πανέμορφο άγριο πτηνό, τον ευρασιατικό μπούφο (Bubo -eagle owl) εντόπισαν πριν λίγες ημέρες μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου στο γήπεδο στην περιοχή του πρ. Ηλία στο Ναύπλιο, παγιδευμένο στα δίχτυα.

Στον μπούφο παρασχέθηκε η κατάλληλη φροντίδα με την συνδρομή της ΑΝΙΜΑ- Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής στην οποία και στάλθηκε. Το μεσημέρι από τον λόφο του προφήτη Ηλία αφέθηκε να ενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον από τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου.

ΦΩΤΟ από argonafplia

Είναι το μεγαλύτερο νυχτόβιο αρπακτικό της Ευρώπης. Είναι επιδημητικός και συχνά δεν απομακρύνεται από την περιοχή του, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το άνοιγμα των φτερών του μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα (θηλυκό) ενώ μπορεί να ξεπεράσει τα τρία κιλά.

ΦΩΤΟ από argonafplia

ΦΩΤΟ από argonafplia

Ο αναπαραγόμενος πληθυσμός της Ελλάδας εκτιμάται σε 200-500 ζευγάρια (Tucker & Heath 1994), ενώ άλλες εκτιμήσεις τον θέλουν να ξεπερνά τα 500 ζευγάρια.Τρέφεται με μικρά και μεσαίου μεγέθους θηλαστικά (τρωκτικά, λαγούς, σκαντζόχοιρους) και πουλιά ακόμη και μεγάλου μεγέθους.

Πηγή: argonafplia

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε