Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έληξε το θρίλερ στην Κομοτηνή – Σώοι οι όμηροι

Έληξε το θρίλερ στην Κομοτηνή – Σώοι οι όμηροι
,

– Παρέδωσε τους ομήρους και στη συνέχεια παραδόθηκε και ο ίδιος μετά από 12 ώρες
– Σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα
– Εκτός κινδύνου οι δύο άνδρες που πυροβόλησε ο 52χρονος

– Τι απαντά η εταιρεία για την υπόθεση ομηρίας
– Όλο το χρονικό
– ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Είκοσι λεπτά πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα ο 52χρονος που κρατούσε δύο ομήρους σε εργοστάσιο της Κομοτηνής πέταξε την καραμπίνα που κρατούσε και οι άνδρες των ΕΚΑΜ μπόρεσαν να πλησιάσουν και να τον συλλάβουν.

Λίγα λεπτά νωρίτερα οι ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας τον είχαν πείσει να αφήσει ελεύθερους του δύο άνδρες που κρατούσε.

Δώδεκα ώρες νωρίτερα ο 52χρονος είχε εισβάλει στο εργοστάσιο και είχε πυροβολήσει δυο ανθρώπους. Ευτυχώς και οι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Αθανάσιος Ανδριανόπουλος, που τραυματίστηκε στο λαιμό, στο χέρι και στα πλευρά, και ο υπάλληλος της εταιρείας Εμίλ Ιλεν Μαρίνοβ που πυροβολήθηκε στο πόδι.

Το χρονικό του 12ωρου θρίλερ

Με το μυαλό του θολωμένο από την ανεργία, ένας άνδρας περίπου 52 χρονών μπήκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής. Με μια καραμπίνα στο χέρι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 2 άτομα,  ο ένας ο ιδιοκτήτης, ο άλλος υπάλληλος.

Δείτε βίντεο από το ThrakiToday:

Οι φωνές και οι πυροβολισμοί πάγωσαν το αίμα όλων. Οι τραυματίες κατάφεραν να βγουν έξω και να καλέσουν σε βοήθεια.

Ο 52χρονος Δημήτρης Μανίκας όμως παρέμεινε μέσα και κρατώντας ομήρους 2 άτομα, 64 και 51 ετών, υπάλληλοι στην εταιρία HELESI. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν από πλαινή πόρτα και 2 γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στον χώρο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο δράστης ζητούσε τα φάρμακά του από το σπίτι, καθώς υποστηρίζει πως έχει πρόβλημα υγείας. Ζητούσε επίσης να του καταβληθεί το ποσό των 31.000 ευρώ, που είναι το ποσό της αποζημίωσης, που όπως ισχυρίζεται δεν έχει ακόμα λάβει. Ζητούσε επίσης να προσέλθει στο εργοστάσιο ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, προκειμένου να τον επαναπροσλάβουν.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι οι αστυνομικοί διατηρούσαν και τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο οδηγούς που κρατούσε ομήρους ο δράστης σε χώρο της εταιρίας, ενώ αργά το βράδυ οι αστυνομικοί του πήγαν τα φάρμακά του, μιας και όπως λέει πάσχει από μελαγχολία.

Πάντως από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε πως η συμπεριφορά του υπαλλήλου ήταν παραβατική μέσα στο χώρο εργασίας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: Ο δράστης εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20-07-2000 εως την απόλυσή του την 31-08-2011 καθόσον επι μακρόν επεδείκνυε ασταθή, ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Ο 52χρονος, πατερας 2 παιδιών, είχε απολυθεί πριν από 8 μήνες από το εργοστάσιο. Πήγε  λένε, αποφασισμένος να ζητήσει ή να επαναπροσληφθεί ή να του δώσουν όσα του χρωστούν. Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής, Παντελή Μαγουλιό, εργαζόταν για πάνω από 10 χρόνια στο εργοστάσιο και οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν.

Όμως, αυτό δεν έγινε και σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαγουλιό, ο 60χρονος σε μεγαλη απελπισία και νηστικός επι 4 μέρες έκανε αυτή την κίνηση απόγνωσης.

Μπήκε με την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί και αμέσως μετά πήρε δυο ομήρους και ταμπουρώθηκε σε ένα γραφείο.

Μιλώντας στο Newsit ο διοικητής του νοσοκομείου Κομητηνής Ηρακλής Χατζηνέστορος είπε ότι πιο σοβαρά είναι ο εργάτης από την Βουλγαρία ο οποίος δέχθηκε σοβαρό χτύπημα στους μηρούς και χειρουργήθηκε για να γίνει συρραφή τετραφεφάλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ


Ο διευθύνων σύμβουλος του εργαστασίου Θανάσης Ανδριανόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με το xronos.gr είναι και κουμπάρος με το δράστη, έχει τραυματισθεί στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό μπράτσο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε