Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έλληνας ομοφυλόφιλος ζήτησε προστασία από τη Δικαιοσύνη για ρατσισμό και… του γύρισε “μπούμερανγκ”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Απίστευτα πράγματα εν έτει 2015! Επιστροφή στο μεσαίωνα θυμίζουν τα όσα καταγγέλλει ένας ομοφυλόφιλος και η μητέρα του, για την καθημερινότητά τους στην πρώην Κοινότητα Λάππα της Αχαΐας, όπου διαμένουν.

“Κομμάτια” αυτής της καθημερινότητας, είναι αλλεπάλληλες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του άνδρα, λόγω της δημόσιας παραδοχής του ότι είναι ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με την καταγγελία. Μάλιστα, σε κάποια από αυτές τις επιθέσεις, ο άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά με αυτοκίνητο, στην κεντρική πλατεία του χωριού! Ο άνδρας μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία είναι καρκινοπαθής, είχαν προσφύγει στο δικαστήριο για να προστατευτεί η οικογένεια, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους!

Δικαιοσύνη: “Έχει προκλητική συμπεριφορά έναντι των συγχωριανών του”!

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο patranews, το δικαστήριο όχι μόνο δεν τους προστάτευσε αλλά αποφάσισε ότι ο γιος προκαλεί με τη συμπεριφορά του και… δημιουργεί επεισόδια! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου “πιθανόταταο δεύτερος των αιτούντων (* ο γιος δηλαδή), εκλαμβάνοντας τον εαυτό του ως θύμα και υπολαμβάνοντας εσφαλμένα οτιδήποτε τον αφορά ως ρατσισμό απέναντι στο σεξουαλικό του προσανατολισμό, έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, προκλητική συμπεριφορά έναντι των συγχωριανών του, σε βάρος των οποίων δημιουργεί επεισόδια, τους εξυβρίζει και τους απειλεί. Την ανωτέρω δε συμπεριφορά του δεύτερου των αιτούντων συνεπικουρεί με τη στάση της και η πρώτη των αιτούντων μητέρα του…” Κάπως έτσι, το δικαστήριο, απέρριψε την αίτηση των ανθρώπων!

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας, Άγγελο Στεργιόπουλο, ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των πελατών του έγιναν και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, γεγονός που αποδείκνυε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το δράμα και την κοινωνική απομόνωση, το ρατσισμό που ζει όλα αυτά τα χρόνια η συγκεκριμένη οικογένεια…

Πηγή: patranews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε