Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ένταση μεταξύ αστυνομίας και αγροτών στη Λαμία

Ένταση μεταξύ αστυνομίας και αγροτών στη Λαμία

Υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας άρχισε η μετακίνηση των αγροτών από τα γύρω χωριά για τη Λαμία.

Περίπου 60 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της Λαμίας και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών. Πολυάριθμη αστυνομική δύναμη βρισκόταν στο σημείο που είχαν προσδιορίσει αγρότες ότι θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ και μάλιστα δεν έλειψαν οι φραστικές διαμαρτυρίες για τον έντονο αστυνομικό κλοιό που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αγροτών και αστυνομίας όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς τη Λαμία που ήταν τόπος συγκέντρωσης. Οι αστυνομικοί τούς σταμάτησαν και ζήτησαν για να κινηθούν τα τρακτέρ να έχουν πινακίδες. Οι αγρότες αρνήθηκαν και στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού δίπλα στην εθνική οδό, 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Λαμίας.

Οι αγρότες και τα τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί, κυρίως προέρχονται από τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με συναδέλφους τους στα καμποχώρια της Λαμίας αλλά και στην περιοχή του Δομοκού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να κινηθούν και άλλα τρακτέρ από άλλα χωριά προς τη Λαμία.

Όπως σημειώνουν οι επικεφαλής των αγροτών θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι την Πέμπτη περιμένοντας τις διαβουλεύσεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα και μετά θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχέδιο… Μετρό στους Αγρότες – Σήμερα οι αποφάσεις των αγροτών

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε