Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένταση, μολότοφ και δακρυγόνα στην πορεία της Πάτρας

φωτό από patrastimes
φωτό από patrastimes

Mε παλμό, πλήθος κόσμου αλλά και ένταση οι πορείες στην Πάτρα. “Βροχή” τα χημικά στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Γούναρη.

Ενταση επικρατησε στην πορεία της Πάτρας καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών συγκρούεται με την αστυνομία πετώντας μολότωφ, ενώ η αστυνομία απαντησε με δακρυγόνα.

Τελικά, πολίτες που εξαγριώθηκαν με την στάση της αστυνομίας και την “βροχή” των δακρυγόνων στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ερμού επιτέθηκαν στα ΜΑΤ και τα ανάγκασαν να οπισθοχορήσουν προς το Αστυνομικό Μέγαρο…

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών έσπασε τζάμια και καθρέφτες έξω από κατάστημα στην Οθωνος-Αμαλίας, και τη τζαμαρία σε υποκατάστημα της Eurobank και έχει προκαλέσει φθορές και σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Γούναρη όταν άτομα του αντιεξουαστικού χώρου έχουν βάλει φωτιά σε κάδους.

Ενα άτομο, έξω από το σούπερ-μάρκετ Βερόπουλος στην Γούναρη αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Ζημιές προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές και στο βιβλιοπωλείο Ροδόπουλου στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Φιλοποίμενος, ενώ πετούν και σπάνε όποιο δίκυκλο βρεθεί παρκαρισμένο μπροστά τους.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών διασπάστηκε σε τουλάχιστον τρία μέρη, σε Μαιζώνος, Κορίνθου και πλατεία Γεωργίου.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα χημικά και τα δακρυγόνα σε όλο το κέντρο της Πάτρας, με τον κόσμο να κλείνεται μέσα στα μαγαζιά και τις πολυκατοικίες για να μπορέσει να αναπνεύσει.

Η ένταση εκτονώθηκε όταν οι αντιεξουσιαστές περιορίστηκαν στο χώρο του Παραρτήματος, με την Κορίνθου να παραμένει κλειστή από το ύψος της πλατείας Γεωργίου μέχρι το Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων, αλλά η αστυνομία επίσημα δεν επιβεβαιώνει ακόμα κάτι τέτοιο.

Κατά πληροφορίες, μεμονωμένα άτομα κατευθύνονται προς την Ασφάλεια, πιθανόν για να διαμαρτυρηθούν για τις προσαγωγές.

Νωρίτερα, η πορεία του ΠΑΜΕ είχε ξεκινήσει ειρηνικά από την πλατεία Γεωργίου, και ακολούθησε διαδρομή από την Ερμού. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η πορεία από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου. Στην πορεία συμμετείχε πλήθος κόσμου με ιδιαίτερο παλμό, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.

φωτό από patrastimes

Σύμφωνα με το patrastimes.gr το τέλος της πορείας του Εργατικού Κέντρου ακολουθησε ομάδα νεαρών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Από νωρίς ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου για να πάρει μέρος στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, αλλά και στην πλατεία Γεωργίου για την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

φωτό από patrastimes

Ομάδα φοιτητών της ΠΑΣΠ κατευθύνθηκε νωρίτερα στα Ψηλαλώνια, για κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Τεμπονέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 39Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε