Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ένταση στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης – Λουκέτο και στη σχολή του Διδυμοτείχου!

Ένταση στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης – Λουκέτο και στη σχολή του Διδυμοτείχου!

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για το μέλλον των Αστυνομικών Σχολών Θράκης, καθώς μετά από αυτές της Ξάνθης και της Κομοτηνής εκτός λειτουργίας τέθηκε και η σχολή στο Διδυμότειχο, γεγονός που σηματοδοτεί και τη μετατροπή της σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, και ενώ αναμένονταν 15 λεωφορεία με λαθρομετανάστες στη Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, έντονη ήταν η κινητοποίηση πολιτών και φορέων της περιοχής οι οποίοι έστησαν “καραούλι” έξω από το κτήριο θέλοντας να αποτρέψουν την έλευση των λεωφορείων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην πόλη της Κομοτηνής.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.gr τα ξημερώματα του Σαββάτου προκλήθηκε ένταση έξω από την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης με τους διαδηλωτές να διαπληκτίζονται λεκτικά με τις μονάδες των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν τις εισόδους της Αστυνομικής Σχολής, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συνέχεια και επεισόδια.

Έντονη ωστόσο ήταν η δυσφορία των πολιτών τόσο προς το πρόσωπο του κ. Μανώλη Τσέπελη όσο και προς τον κ. Γιώργο Παπασταματίου, δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης του δήμου Ξάνθης, οι οποίοι δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις οργής και αγανάκτησης από τους παρευρισκόμενους, όταν οι ίδιοι έκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο έξω από το κτήριο της σχολής.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα υπάρξει καθολικό κάλεσμα για πανθρακική συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής και κάθοδος φορέων και πολιτικών στην Αθήνα την Τρίτη, ώστε να υπάρχει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου ή ακόμα και με τον Πρωθυπουργό και να δοθούν δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία ότι τα κέντρα θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα λειτουργίας και όχι μόνιμο.

Διαβάστε επίσης:

“Πόλεμος” για τη μεταφορά μεταναστών στη Θράκη – Φορείς και πολίτες κατέλαβαν τις δυτικές εισόδους της Ξάνθης

Θράκη: Θύελλα αντιδράσεων για τη μεταφορά μεταναστών στη σχολή αστυφυλάκων

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε