Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επ’ αόριστον αποκλεισμός των διοδίων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου απο σήμερα

– Συγκέντρωση ταξιτζήδων στις 10 το πρωί έξω απο το υπουργείο Μεταφορών
– Οδηγοί θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, σε κεντρικούς δρόμους
– Τι αποφασίστηκε στην “πολεμική” σύσκεψη των ιδιοκτητών ταξί

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί. Οι αυτοκινητιστές της Πάτρας ανακοίνωσαν οτι θα αποκλείσουν από τις 8.00 το πρωί τα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ΄ αόριστον.

Το πρωί στις 10 οι ιδιοκτήτες ταξί θα βρεθούν έξω από το υπουργειο Μεταφορών όπου θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργο Γιάννη Ραγκούση. Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες ομάδες με ταξί σε ολόκληρη την Αθήνα που θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο στάθμευσαν στο παρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου. Οι ιδιοκτήτες ταξί πήγαν στην Επίδαυρο προκειμένου  να ενημερώσουν τους 9.000 περίπου θεατές του αρχαίου θεάτρου που έφτασαν εκεί για να παρακολουθήσουν την παράσταση με τον Κέβιν Σπέισι, μοιράζοντας έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Οι διοκτήτες ταξί σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια του Ρίου, της Πάτρας και των Μαλγάρων οπου μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση με οδηγό που ήθελε να πληρώσει.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί είναι οι ιδιοκτήτες των ταξί της Κρήτης, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη της Περιφέρειας ενώ προγραμματίζουν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς κομβικών σημείων του νησιού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη λιμανιών και αεροδρομίων του νησιου. Η κινητοποίηση δεν θα έχει μορφή συμβολική αλλά θα έχει διάρκεια – ίσως και επ’ αόριστον.

Το πρωί της Κυριακής ομάδες ιδιοκτητών ταξί απέκλεισαν κρουαζιεροπλοιο με 1600 Αμερικανούς και Ευρωπαίους τουρίστες στο λιμάνι του Ηρακλείου. Οι ταξιτζήδες δεν τους άφησαν να επιβιβαστούν σε πούλμαν για να πάνε στην Κνωσσό και σε αρχαιολογικούς χώρους. Τους επέτρεψαν μόνο να μετακινηθούν πεζοί στους δρομους της πόλης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε λόγο για ζημιά που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογιστεί ωστόσο ήδη οι tour operators ακυρώνουν κρουαζιέρες στην Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου συναντήθηκαν το πρωί με τους βουλευτές της περιοχής στους οποίους επαναβεβαίωσαν τη θέση τους ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι ο υπουργός Μεταφορών να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Η συνάντηση ήταν επεισοδιακή. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η βουλευτής κ.Σκραφνάκη είπε ότι δεν ανέχεται να απειλείται, να βλέπει φωτογραφίες της παντού, γεγονός που προκάλεσε τη μήνιν των ιδιοκτητών ταξί. Η κα Σκραφνάκη μιλώντας στο Mega ισχυρίστηκε πως δέχεται απειλές.

Οι αυτοκινητιστές της Θεσσαλίας πήγαν με τα ταξί τους μέχρι τα Μετέωρα όπου μοίρασαν φυλλάδια στους τουρίστες και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Καλαμπάκα οπου έκαναν το ίδιο.

“Πολεμική” σύσκεψη

Στο μεταξύ, το κλίμα ήταν πολεμικό στη σύσκεψη των ιδιοκτητών στο Περοκέ που ολοκληρώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι καθώς οι περισσότεροι θέλουν πιο δυναμικές μορφές κινητοποίησης, στα πλαίσια της απεργίας που επισήμως συνεχίζεται. Υπήρξαν ωστόσο και φωνές που θέλουν να λήξει τώρα η απεργία και να περιμένουν τις προτάσεις της κυβέρνησης τον Αύγουστο – και τότε να αποφασίσουν εκ νέου πως θα κινηθούν.

Το νέο στοιχείο ότι τώρα οι κινητοποιήσεις θα γίνονται απροειδοποίητα. Οι κατά τόπους οργανώσεις θα συντονίζονται μέσω SMS και μέσα σε λίγο χρόνο θα γίνεται η διαμαρτυρία. Στόχος είναι να υπάρξει ένα είδος “κλεφτοπολέμου” ώστε να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Δηλώσεις προέδρου ΣΑΤΑ

Μιλώντας στο Newsit ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι το Συνδικάτο δεν υιοθετεί πρακτικές που δημιουργούν προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο και ότι δεν επιθυμεί επεισόδια. Κατηγόρησε δε τον υπουργό Μεταφορών αλλά και τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων, ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Κρίσιμη συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί

Επεισόδια και ξύλο στο λιμάνι της Πάτρας -Δείτε το video

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε