Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Eπεισόδια πετροπόλεμος λεηλασίες και μολότοφ στην Θεσσαλονίκη

φωτό από seleo.gr

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις αναθυμιάσεις από τους καμένους κάδους απορριμμάτων και τη ρίψη δακρυγόνων κατά τις οδομαχίες που ξέσπασαν στην ουρά της πορείας διαμαρτυρίας, όταν ο κύριος όγκος της είχε φθάσει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές αποχώρησαν, ενώ οι αστυνομικοί με χρήση δακρυγόνων απώθησαν από τις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία μία ομάδα αντιεξουσιαστών που είχε στήσει μπλόκο με κάδους απορριμμάτων.

Ομάδες νεαρών παραμένουν συγκεντρωμένες μεταξύ Μητροπόλεως και Τσιμισκή και έχουν ανάψει φωτιές στο πλακόστρωτο. Οι τρεις κεντρικοί οδοί Εγνατία, Τσιμισκή και Μητροπόλεως είναι κλειστές, καθώς στο οδόστρωμα υπάρχουν αναποδογυρισμένοι κάδοι που φλέγονται.

Nωρίτερα, κουκουλοφόροι στην συμβολή της Τσιμισκή με την Αριστοτέλους, έσπασαν τη βιτρίνα του Τερκενλή και έκλεψαν τρόφιμα.

Στην Καρόλου Ντηλ με Ερμού στο ύψος του ΟΤΕ 100 περίπου διαδηλωτές μάζεψαν κάδους και έστησαν οδοφράγματα, ενώ οδοφράγματα στήθηκαν και στην Τσιμισκή με την Αριστοτέλους.

Πετροπόλεμος ξέσπασε και στην συμβολή της Κομνηνών με Μητροπόλεως.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα ήταν στην αρχή της ειρηνική.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ και κάλεσαν σε συμμετοχή ο ΣΎΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά σχήματα και κινήσεις («Σπίθα», ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α.).

Το λόγο πήραν εργαζόμενοι σε οργανισμούς που καταργούνται (ΟΕΕ- ΟΕΚ) και συνδικαλιστές, μιλώντας από την κεντρική εξέδρα, πάνω στην οποία έχει στηθεί μηχανή προβολής, που αναμεταδίδει εικόνα από τη συζήτηση στη Βουλή.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την παραλιακή όδο για να κάνουν πορεία στη Λεωφόρο Νίκης.

Συγκέντρωση διοργανώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και από το ΠΑΜΕ και τις «λαϊκές επιτροπές».

Νωρίτερα, οι «Αγανακτισμένοι» που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους κινήθηκαν προς τη Λ. Νίκης και έκαναν αναπαράσταση της «κηδείας» της χώρας, αν εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση, πάνω από ένα φέρετρο, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες και κεριά. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία με προορισμό το γενικό προξενείο της Γερμανίας.

φωτό από seleo.gr

Το μεσημέρι οι «Μοτοσικλετιστές Εν Δράσει» έκαναν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το προξενείο της Γερμανίας και τη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε