Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επεισόδια στην Πάτρα με αντιεξουσιαστές – Άγριο ξύλο στη Θεσσαλονίκη μεταξύ φοιτητών στο ΑΠΘ!

Επεισόδια στην Πάτρα με αντιεξουσιαστές – Άγριο ξύλο στη Θεσσαλονίκη μεταξύ φοιτητών στο ΑΠΘ!

Φοιτητές αντάλλαξαν χτυπήματα με καδρόνια (δείτε το βίντεο) – Στην Πάτρα ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς…

Τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έξω από την Πολυτεχνική σχολή. Περίπου 70 άτομα που ανήκουν στην ”ΠΑΣΠ” βγήκαν από το πανεπιστήμιο Μακεδονία με κράνη στα κεφάλια και κρατώντας δοκάρια.

Προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο που γίνονται οι καταθέσεις στεφάνων, αλλά εκεί βρισκόταν η ομάδα περιφρούρησης και αριστεριστές. Για λίγα λεπτά η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους φοιτητές να ανταλλάσσουν δολοφονικά χτυπήματα με τα καδρόνια.

Κάποια στιγμή οι φοιτητές της ΠΑΣΠ αποχώρησαν και επέστρεψαν στο πανεπιστήμιο ”Μακεδονία”. Ένταση επικράτησε στην οδό Εγνατία, μπροστά από τα πανεπιστήμια, ενώ η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το ΑΠΘ και μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων. Ομάδα νεαρών, που είχε καταφύγει στην Πολυτεχνική Σχολή, έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία και έβαλαν φωτιές. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απωθούν με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης στην Πολυτεχνική Σχολή απ’ όπου εξορμούν κατά διαστήματα. Οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ παραμένουν κλειστοί.

Στην Πάτρα επεισόδια δημιουργήθηκαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, κατά την διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Στην συνέχεια οι αντιεξουσιαστές αποκόπηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς τα Ψηλά Αλώνια.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε και νωρίτερα, λίγο μετά τις 13.00, έξω από το παράρτημα του Πανεπιστημίου, που βρίσκεται στο κέντρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε