Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επενδυτικές προτάσεις από επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δώδεκα νέες επενδυτικές προτάσεις, κατατέθηκαν από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου για το 2012 του αναπτυξιακού νόμου.

Οι προτάσεις αφορούν κυρίως επενδυτικές πρωτοβουλίες στην ενέργεια, στο περιβάλλον και στον πρωτογενή τομέα και ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ. Επτά από τις προτάσεις προέρχονται από την Αχαΐα, τρεις από την Ηλεία και δύο από την Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, οι προτάσεις που προέρχονται από την Αχαΐα αφορούν στην ενίσχυση παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπως ο εκσυγχρονισμός μονάδας αλεύρων, η ίδρυση μονάδας παραγωγής συσσωμάτων από βιομάζα, η επέκταση της δραστηριότητας στον τομέα της έρευνας στη χημεία τροφίμων, στις γεωεπιστήμες, στις γεωπονικές επιστήμες και στις επιστήμες περιβάλλοντος, η επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας, η ίδρυση νέας προβατοτροφικής μονάδας κ.ά.

Οι επενδυτικές προτάσεις από την Ηλεία αφορούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συμπαραγωγή μπριγκετών, στην ίδρυση κτηνοτροφικής μονάδας εκτροφής αιγοπροβάτων και στην ίδρυση προβατροφικής μονάδας.

Από την Αιτωλοακαρνανία οι προτάσεις αφορούν στην ίδρυση μονάδας παραγωγής οργανικών λιπασμάτων με την κατάλληλη διαχείριση και επεξεργασία ζωικών και φυτικών υποπροϊόντων και στην ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 38 κλινών.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι «ο διπλασιασμός των επενδυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο είναι ένα ευοίωνο σημάδι για την παραγωγική ανάκαμψη της Δυτικής Ελλάδας», αλλά, όπως πρόσθεσε, «το επενδυτικό κλίμα εξακολουθεί να μην είναι αυτό που θα θέλαμε».

Επίσης, είπε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει καθημερινά αγώνα, ώστε να ανατραπούν τα εμπόδια που κρατούν τις νέες επενδύσεις χαμηλά και να βελτιωθεί το κλίμα».

Διαβάστε ακόμα:

Σύσκεψη για τους μετανάστες στην Πάτρα – Φοβούνται νέα επεισόδια

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε