Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επέστρεψε στο Τσοτύλι Κοζάνης η θηλυκή αρκούδα

Επέστρεψε στο Τσοτύλι Κοζάνης η θηλυκή αρκούδα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.05.2012 | 20:40
Πρώτη δημοσίευση: 24.05.2012 | 20:33

Δεν λέει να απομακρυνθεί με τίποτα μια θηλυκή αρκούδα, η οποία βρήκε «καταφύγιο» πολύ κοντά στα τελευταία σπίτια της γραφικής κωμόπολης του Τσοτυλίου Κοζάνης. Είναι η τρίτη φορά που επιστρέφει το ζώο στο ίδιο σχεδόν σημείο.

Τους κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής από την παρουσία της αρκούδας, επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης, τονίζοντας ότι «κάτοικοι της περιοχής και μικρά παιδιά πλησιάζουν την αρκούδα, είτε από περιέργεια, είτε απλά για να βγάλουν φωτογραφίες».

Πρόκειται για την ίδια αρκούδα, η οποία, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, είχε απομακρυνθεί από την ίδια περιοχή, μέσω της καταστροφής της βλάστησης που χρησιμοποιούσε ως καταφύγιο, όπως είπε ο επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης, δασολόγος Κυριάκος Σκορδάς και πρόσθεσε ότι η ίδια αρκούδα είχε απομακρυνθεί πέρσι από την περιοχή, με άδεια της Διεύθυνσης Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του ΥΠΕΚΑ, με διαδικασίες νάρκωσης και μεταφοράς της σε άλλη περιοχή.

«Τώρα, το ζώο επέστρεψε, μαζί με το αρκουδάκι της. Η αρκούδα έχει εγκλιματιστεί και θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι απομάκρυνσής του», είπε ο κ. Σκορδάς και κάλεσε την Πολιτεία να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και με την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού της αρκούδας.

Διαβάστε ακόμα:

Τα παιδιά στο Τσοτύλι Κοζάνης "έχασαν" ένα τετράποδο φίλο τους - Τοπικά Νέα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο