Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επετειακές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Θράκης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την 91η επέτειο ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό γιόρτασε σήμερα η Θράκη, με εκδηλώσεις στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Στην Κομοτηνή το πρωί εψάλη επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στο μήνυμα της επετείου, σημειώνοντας ότι η περιοχή της Θράκης, 91 χρόνια μετά, τιμά όλους αυτούς που αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σε μια ελεύθερη Θράκη, με αξιοσύνη και ανάπτυξη.

Στις αντίστοιχες εκδηλώσεις εκδηλώσεις και στην παρέλαση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, οποίος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια ο αγώνας που δίνει η Θράκη είναι για την αναπτυξιακή της ενσωμάτωση παράλληλα με τον αγώνα που δίνει η χώρα για να βγει από την κρίση, τονίζοντας πως “θα τα καταφέρουμε αν είμαστε όλοι μαζί”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε