Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Επιδημία… καταλήψεων σε ΔΟΥ από την Αθήνα έως τη Νάουσα

Επιδημία… καταλήψεων σε ΔΟΥ από την Αθήνα έως τη Νάουσα

Φωνές, διαμαρτυρίες και… καταλήψεις σε εννέα από τις συνολικά 51 ΔΟΥ που πρόκειται να κλείσουν γιατί θα συγχωνευτούν με άλλες, όπως προστάζει το μνημόνιο και η τρόικα.

Την Τρίτη, υπό κατάληψη βρίσκεται η ΔΟΥ στο Αιγάλεω, με τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή να απαιτούν να μην… μετακομίσει στο γειτονικό Χαϊδάρι.
Οι υπόλοιπες ΔΟΥ που βρέθηκαν υπό κατάληψη είναι οι: Δεσκάτης Γρεβενών, Καλλονής Λέσβου, Αταλάντης Φθιώτιδος, Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, Καρύστου Ευβοίας, Λεωνιδίου Αρκαδίας, Μοιρών Ηρακλείου, Πύλου και Νάουσας.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι καταλήψεις γίνονται με πρωτοβουλία των δημοτικών αρχών, οι οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο αναστολής λειτουργίας των ΔΟΥ που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Τη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του σχεδίου ενοποίησης των ΔΟΥ και ανεστάλη η λειτουργία 51 εφοριών. Παράλληλα ολοκληρώνονται οι διοικητικές ρυθμίσεις έτσι ώστε οι πολίτες να μην υποχρεώνονται πλέον να προσέρχονται στις Εφορίες.

Η τρίτη τελευταία φάση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει πως θα ανασταλεί στις 18/03/2013 και η λειτουργία 20 ΔΟΥ που λειτουργούν στα νησιά.
Είναι μνημονιακή υποχρέωση να απομείνουν 120 ΔΟΥ πανελλαδικά, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει παράταση στη μετεγκατάσταση των ΔΟΥ όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν συμφερότερες προσφορές ενοικίασης κτιρίων. Και αυτό μετά από καταγγελίες τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν στην Αττική, τα κτίρια μετεγκατάστασης που έχουν επιλεγεί δεν είναι τα φθηνότερα διαθέσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρεβενά: Με επέμβαση της αστυνομίας έληξε η κατάληψη για τη μεταφορά της ΔΟΥ Δεσκάτης

Κατάληψη στη ΔΟΥ Αιγάλεω

Ηλεκτρονικά από τον Φεβρουάριο τα μισθωτήρια ενοικίασης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε