Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιτέλους ηρεμία στις φυλακές Αλικαρνασσού!

Επιτέλους ηρεμία στις φυλακές Αλικαρνασσού!

Σχεδόν μια εβδομάδα κράτησαν οι συμπλοκές μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, ο λόγος των συμπλοκών στο σωφρονιστικό κατάστημα ήταν “το μοίρασμα της πίτας”των ναρκωτικών.

Πρωταγωνιστές των αιματηρών επεισοδίων ήταν βαρυποινίτες Άραβες και Ρωσοπόντιοι οι οποίοι αν και οδηγήθηκαν στο πειθαρχείο συνέχισαν κι εκεί τα επεισόδια καίγοντας στρώματα, σεντόνια και κουβέρτες.

Συγκεκριμένα, οι συμπλοκές ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα το βράδυ όταν μία ομάδα 12 περίπου Αράβων συναντήθηκε με τρεις έγκλειστους Ρωσοπόντιους. Ακολούθησε συμπλοκή και κάποιοι εξ αυτών τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν ράμματα στο πρόσωπο.

Με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα και του διευθυντή της φυλακής οδηγήθηκαν για δέκα ημέρες στο πειθαρχείο αλλά σε ξεχωριστούς χώρους, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να επανέλθει η τάξη.

Οι κρατούμενοι ισχυρίστηκαν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν κάποιος από τη μία ομάδα των αλλοδαπών εξύβρισε την πατρίδα και την οικογένεια μέλους του αντίπαλου… στρατοπέδου.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές μάλωναν για το ποιος θα κυριαρχήσει στο σκληρό παιχνίδι του μοιράσματος των ναρκωτικών μέσα στη φυλακή.

Οι συνολικά 15 εμπλεκόμενοι κρατούμενοι βρίσκονταν πριν τις συμπλοκές σε διαφορετικά κελιά και στους τρεις ορόφους του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, ο αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος βλέποντας τη γενίκευση των επεισοδίων απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την απομάκρυνσή τους από την Αλικαρνασσό προτού καν να παρέλθει η ποινή των δέκα ημερών που τους επιβλήθηκε.

Ο λόγος που ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία είναι πως υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι τιμωρημένοι κρατούμενοι απειλούν πως όταν επιστρέψουν στο εσωτερικό της φυλακής θα καταστρέψουν τα πάντα.

Η διεύθυνση της φυλακής φέρεται να έχει πάρει τη διαβεβαίωση των υπευθύνων για τη μεταγωγή των συγκεκριμένων κρατουμένων, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε